Inici » Beneficis de la crema de cacahuate casolana i com fer-la

Beneficis de la crema de cacahuate casolana i com fer-la

by vivirtusalud
0 comment
un plato de mantequilla de maní y dos trozos de pan sobre un mantel con una taza de mantequilla de maní, Evaline Ness, fotografía gastronómica profesional, una fotografía de archivo, románico

Introducció

La crema de cacahuate casolana és un aliment deliciós i versàtil que pot aportar nombrosos beneficis per a la salut. En aquest article, et mostraré com fer la teva pròpia crema de cacahuate a casa i t’explicaré per què és una opció saludable per incloure a la teva dieta diària.

Beneficis nutricionals

La crema de cacahuate casolana és una excel·lent font de proteïna, greixos saludables i vitamines i minerals essencials. A continuació, et detallo alguns dels seus beneficis:

1. Bona font de proteïna

La crema de cacahuate casolana és rica en proteïnes, cosa que la converteix en un aliment ideal per a aquells que busquen augmentar la seva ingesta de proteïnes. Una porció de 100 grams de crema de cacahuate conté aproximadament 25 grams de proteïna, la qual cosa és força en comparació amb altres aliments vegetals.

2. Alta en greixos saludables

La crema de cacahuate casolana conté una quantitat considerable de greixos saludables, com l’àcid oleic, que és un tipus de greix monoinsaturat beneficiós per a la salut. Aquests greixos saludables poden ajudar a millorar la sensibilitat a la insulina ia mantenir un cor sa.

3. Baixa en carbohidrats

Si estàs seguint una dieta baixa en carbohidrats, la crema de cacahuate casolana pot ser una excel·lent opció per a tu. Conté només un 20% de carbohidrats, cosa que la fa adequada per mantenir nivells estables de sucre a la sang i per controlar el pes.

4. Rica en vitamines i minerals

La crema de cacahuate casolana també és rica en vitamines i minerals essencials. Una porció de 100 grams et pot proporcionar una bona quantitat de vitamina E, vitamina B3, vitamina B6, folat, magnesi, coure, manganès i altres nutrients importants per al bon funcionament de l’organisme.

Com fer crema de cacahuate casolana

Fer crema de cacahuate casolana és molt senzill i requereix pocs ingredients. A continuació, t’explico els passos:

Pas 1: Rostir els cacauets

Preescalfeu el forn a 200ºC. Col·loca els cacauets en una safata per enfornar i rosteix-los durant 10 minuts, remenant-los ocasionalment perquè no s’enganxin a les vores. Quan estiguin daurats, retira’ls del forn i deixa que es refredin per complet.

Pas 2: Liquar els cacauets

Aboca els cacauets rostits en un processador d’aliments i afegeix un pessic de sal. Licua durant 4-5 minuts, fins a obtenir una crema suau. Si voleu una consistència més líquida, podeu afegir una mica d’oli i tornar a liquar.

Conclusió

La crema de cacahuate casolana és una opció saludable i deliciosa que podeu gaudir en diferents moments del dia. Els beneficis nutricionals, com el seu alt contingut de proteïnes i greixos saludables, la converteixen en un aliment versàtil i nutritiu. Anima’t a preparar la teva pròpia crema de cacahuate a casa i gaudeix dels seus beneficis per a la salut.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad