Inici » Beneficis de la crema de cacahuate casolana

Beneficis de la crema de cacahuate casolana

by vivirtusalud
0 comment
un tarro de mantequilla de maní al lado de una cuchara y un saco de maní sobre un mantel con un saco de maní, Ceferí Olivé, foto de producto, una foto de archivo, incoherentes

Introducció

La crema de cacahuate casolana, també coneguda com a mantega de cacauet, és un aliment deliciós i nutritiu que es pot preparar fàcilment a casa. En aquest article, explorarem com fer crema de cacahuate casolana i quins són els beneficis per a la salut.

Què és la crema de cacahuate casolana?

La crema de cacahuate casolana és una pasta suau i cremosa feta a base de cacahuate torrat i mòlt. A diferència de les versions comercials, la crema de cacahuate casolana no conté additius ni conservants, cosa que la fa una opció més saludable.

Beneficis per a la salut

1. Font de nutrients

La crema de cacahuate casolana és una excel·lent font de nutrients essencials. Conté vitamines del grup B, com la tiamina, la niacina, l’àcid pantotènic i la pirodixina, que són importants per al metabolisme i la salut del sistema nerviós. També és rica en vitamina E, un antioxidant que protegeix les cèl·lules del dany causat pels radicals lliures.

2. Alt contingut de fibra

La crema de cacahuate casolana és una bona font de fibra dietètica, cosa que ajuda a mantenir un sistema digestiu saludable ia regular els nivells de sucre a la sang. La fibra també ajuda a mantenir la sensació de sacietat, cosa que pot ser beneficiós per al control del pes.

3. Beneficis per al cor

La crema de cacahuate casolana conté greixos saludables, com àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats, que són beneficiosos per a la salut del cor. Aquests greixos poden ajudar a reduir els nivells de colesterol LDL (colesterol dolent) a la sang i disminuir el risc de malalties cardiovasculars.

4. Aportació d’energia

La crema de cacahuate casolana és una font denergia ràpida i sostinguda. És especialment beneficiosa per als esportistes, ja que proporciona energia abans, durant i després de lexercici físic. A més, el contingut de proteïnes ajuda en la recuperació muscular.

Com fer crema de cacahuate casolana

Fer crema de cacahuate casolana és molt senzill. Només necessites els ingredients següents:

– 500 grams de cacauets torrats sense sal

– 50 grams de mantega sense sal

Per preparar la crema de cacahuate casolana, segueix aquests passos:

1. Retira la closca dels cacauets torrats i col·loca’ls en un processador d’aliments o liquadora.

2. Afegeix la mantega sense sal tallada a trossos i mol fins a obtenir una pasta homogènia i suau.

3. Si vols, pots afegir una mica de sal o altres ingredients com ara nabius o panses per donar-li un toc de sabor addicional.

4. Guarda la crema de cacahuate casolana en flascons hermètics i conserva-la a la nevera oa temperatura ambient.

Conclusió

La crema de cacahuate casolana és una opció deliciosa i saludable per gaudir com a part duna alimentació equilibrada. Els beneficis nutricionals, la facilitat de preparació i la versatilitat la converteixen en una elecció excel·lent per incloure en la teva dieta diària.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad