Inici » Brasil aprova la venda de productes medicinals a base de cànnabis

Brasil aprova la venda de productes medicinals a base de cànnabis

by vivirtusalud
0 comment
un primer plano de una planta con hojas en el fondo de un área de tierra con rocas y pasto en primer plano, Dennis Ashbaugh, plantas, una fotografía macro, les nabis

Un pas cap a la legalització de la marihuana medicinal al Brasil

L’Agència Nacional de Vigilància Sanitària (Anvisa) ha aprovat un reglament per regular la venda de medicaments a base de cànnabis a totes les farmàcies del país. Aquesta mesura representa un avenç significatiu en l’accés a productes medicinals a base de marihuana al Brasil.

El cas d’Anny Fisher i l’inici d’una batalla jurídica

El camí cap a l’aprovació de la venda de productes medicinals a base de marihuana al Brasil va començar amb el cas d’Anny Fisher. El 2013, la seva mare, Katiele Fisher, va sol·licitar un oli a base de marihuana amb concentracions de cannabidiol per tractar l’epilèpsia CDKL5 de la seva filla. Tot i això, en arribar al Brasil, el producte va ser decomissat per la duana. En aquell moment, qualsevol producte derivat de la marihuana estava prohibit al país.

Katiele Fisher va portar el cas als tribunals el 2014, cosa que va donar lloc a una batalla jurídica que finalment va permetre la importació de cannabidiol el 2015. A més, Anvisa va eliminar la marihuana de la seva llista de substàncies prohibides. Tot i això, el procés d’importació de medicaments a base de marihuana seguia sent lent i burocràtic, ja que cada cas havia de ser estudiat individualment per obtenir l’autorització de l’agència.

L’aprovació de la venda de productes medicinals a base de marihuana

El 3 de desembre, Anvisa va aprovar la venda de productes medicinals a base de marihuana a totes les farmàcies del país. Tot i això, aquesta venda estarà subjecta a criteris específics establerts pel reglament. El text complet del reglament es publicarà a la Gaseta Oficial Federal i entrarà en vigència 90 dies després de la seva publicació.

El reglament estableix els procediments per atorgar autoritzacions sanitàries per a la fabricació i importació de productes medicinals a base de cànnabis. A més, estableix requisits per a la comercialització, prescripció, dispensació, monitorització i supervisió d’aquests productes. És important destacar que la fabricació d’aquests productes s’haurà de fer amb matèries importades.

El panorama de la marihuana medicinal al Brasil

Encara que l’aprovació de la venda de productes medicinals a base de marihuana representa un avenç significatiu, el Brasil encara no es troba a l’avantguarda de la indústria de la marihuana medicinal. Països com Uruguai i Colòmbia han legalitzat la marihuana per a ús medicinal i han desenvolupat una indústria pròspera en aquest camp.

Segons dades d’Anvisa, el nombre de permisos atorgats per importar productes a base de marihuana ha augmentat significativament els darrers anys. El 2015, es van atorgar 826 permisos, mentre que el 2019 es van atorgar 2,726 permisos. Això demostra el creixent interès i la demanda de productes medicinals a base de marihuana al Brasil.

La postura del govern i els desafiaments futurs

El president Jair Bolsonaro ha expressat la seva postura en contra de la legalització de la marihuana amb finalitats medicinals. Tot i que la venda de productes medicinals a base de marihuana ha estat aprovada, l’autorització perquè les empreses cultivin la planta encara no ha estat concedida. Aquesta decisió ha generat controvèrsia i ha plantejat desafiaments per a l’avenç de la indústria de la marihuana medicinal al Brasil.

En conclusió, l’aprovació de la venda de productes medicinals a base de marihuana a totes les farmàcies del Brasil representa un pas important cap a la legalització i l’accés a la marihuana medicinal al país. Encara que el Brasil encara enfronta desafiaments i no es troba a l’avantguarda d’aquesta indústria, l’interès creixent i la demanda de productes medicinals a base de marihuana indiquen un mercat prometedor en el futur.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad