Inici » Suplement antioxidant revolucionari: el poder del glutatió en la neuroprotecció

Suplement antioxidant revolucionari: el poder del glutatió en la neuroprotecció

by davidmartinrius
0 comment

Introducció

Les malalties neurodegeneratives suposen reptes importants per a la medicina moderna, amb condicions com l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) que condueixen a resultats devastadors. El paper dels antioxidants, especialment el glutatió (GSH), en la lluita contra l’estrès oxidatiu i la neurodegeneració és un tema d’interès creixent.

La recerca de noves terapèutiques

En la recerca de noves estratègies terapèutiques per a l’ELA, un nou suplement de proteïna de sèrum de llet no desnaturalitzada ric en cistina, conegut com Immunocal®, ha sorgit com un potencial canvi de joc. La cistina és un precursor del GSH i té la capacitat d’augmentar els nivells de GSH, que són crucials per combatre el dany oxidatiu en malalties neurodegeneratives.

Resultats de la investigació i implicacions clíniques

Els estudis en models transgènics de ratolí ALS han revelat resultats prometedors amb la suplementació d’Immunocal®, mostrant un retard significatiu en l’aparició de la malaltia i la preservació de la força muscular. En particular, Immunocal® va prevenir l’esgotament de GSH tant a la sang com als teixits de la medul·la espinal, destacant el seu potencial neuroprotector.

Insights experimentals

Les investigacions sobre els nivells mitocondrials de GSH en ratolins ALS aclareixen un aspecte crític de la progressió de la malaltia. Tot i que Immunocal® va mantenir els nivells de GSH dels teixits, no va poder rescatar l’esgotament de GSH mitocondrial, possiblement explicant el seu impacte limitat en la supervivència global.

Teràpies combinades i orientacions futures

L’exploració de tractaments combinats, com Immunocal® amb riluzol, va revelar efectes complementaris sobre l’aparició i la supervivència de la malaltia. Això subratlla la importància dels enfocaments multifacètics per abordar els trastorns neurodegeneratius complexos.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad