Inici » La veritat revelada: desxifrar les afirmacions i les proves de les empreses de suplements

La veritat revelada: desxifrar les afirmacions i les proves de les empreses de suplements

by davidmartinrius
0 comment

Introducció: Navegant pel laberint del màrqueting de suplements

En l’àmbit del fitness i la salut, la proliferació d’empreses de suplements ha creat un panorama competitiu on cada marca s’esforça per establir la seva credibilitat i diferenciar-se de la resta. Per aconseguir-ho, moltes empreses recorren a aportar evidència científica per donar suport a les seves afirmacions. Tanmateix, un examen crític d’aquestes afirmacions sovint revela una desconnexió entre la investigació i els productes que promocionen.

Cas pràctic: una anàlisi crítica dels productes d’una empresa de complements

Per il·lustrar la prevalença d’afirmacions enganyoses a la indústria dels suplements, analitzarem els productes d’una empresa específica que va sol·licitar una crítica de les seves ofertes. Tot i que ens abstenirem de revelar el nom de l’empresa, Bodybuilding.com no ofereix els seus productes.

Creatina tamponada: una innovació enganyosa

El producte “Buffered Creatine” de la companyia afirma ser una forma única de creatina millorada amb magnesi. Tanmateix, després d’un examen més atent, es fa evident que aquesta “innovació” és simplement l’addició de magnesi al monohidrat de creatina normal.

L’afirmació de la companyia que el magnesi augmenta l’eficàcia de la creatina no està recolzada per cap de les investigacions que citen. A més, la seva afirmació que aquesta creatina “tampó” no requereix una fase de càrrega és enganyosa, ja que el monohidrat de creatina en general no requereix càrrega.

Aïllat de proteïna de sèrum de llet avançat: un producte mediocre disfressat d’avançat

Malgrat la seva etiqueta “Avançat”, aquest producte aïllat de proteïna de sèrum no ofereix res innovador. La investigació citada se centra en els avantatges de la microfiltració de flux creuat sobre l’intercanvi d’ions, però no reconeix que aquests són només dos dels molts mètodes de filtració disponibles.

L’afirmació de l’empresa que el seu producte és “avançat” es veu soscavada encara més pel fet que utilitza tecnologia obsoleta, com la filtració d’intercanvi d’ions, mentre que altres empreses utilitzen processos de multifiltració més avançats.

Fórmula de suport a la testosterona: afirmacions centrades en el zinc amb proves insuficients

La fórmula de suport a la testosterona de la companyia es basa en gran mesura en la investigació centrada en el zinc. No obstant això, aquesta investigació es limita a subjectes amb deficiència de zinc, i l’empresa no proporciona proves sòlides per donar suport a les seves afirmacions sobre l’herba “civada salvatge”.

A més, el règim de ciclisme recomanat per a aquest producte no té justificació científica. Si el producte està pensat per mantenir els nivells normals de testosterona, no hi ha cap motiu lògic per a un protocol de ciclisme.

Suport conjunt alliberat en el temps: una formulació qüestionable

Aquesta fórmula de suport conjunt omet la condroitina, una substància demostrada per millorar l’eficàcia de la glucosamina. La decisió de l’empresa d’incloure una quantitat baixa de glucosamina i alliberar-la durant un període de 12 hores genera preocupacions sobre la seva eficàcia.

A més, l’empresa no proporciona proves de les taxes d’alliberament específiques de cada ingredient, deixant els consumidors a les fosques sobre la dosi real que reben.

Fórmula de suport al creixement: afirmacions infundades i dosificació inadequada

La fórmula de suport al creixement de l’empresa afirma mantenir els nivells naturals d’hormona del creixement, però no especifica els beneficis de fer-ho. La investigació citada no admet l’ús de glutamina a la dosi baixa de 2 g per porció.

El règim de ciclisme recomanat per a aquest producte també no té justificació científica i les mides de la porció són desproporcionadament grans en comparació amb el nombre de porcions per envàs.

Les banderes vermelles: identificació de tàctiques de màrqueting enganyoses

L’estudi de cas destaca diverses banderes vermelles que els consumidors haurien de tenir en compte quan avaluen les reclamacions de suplements:

– **Afirmacions exagerades o sense fonamentar:** les empreses poden fer afirmacions en negreta sobre l’eficàcia dels seus productes sense aportar proves científiques suficients per donar-los suport.

– **Citació selectiva de la investigació:** les empreses poden escollir investigacions que donen suport a les seves afirmacions i ignorar els estudis que les contradiuen.

– **Informació enganyosa o incompleta:** Les empreses poden no revelar detalls importants sobre els seus productes, com ara la dosi real dels ingredients clau o els possibles efectes secundaris.

– **Règims de ciclisme innecessaris:** Algunes empreses recomanen anar en bicicleta amb els seus productes sense proporcionar una base científica per fer-ho. Aquesta pràctica pot ser una estratagema de màrqueting per augmentar les vendes de productes.

Conclusió: Potenciar els consumidors amb coneixement

La indústria dels suplements està plena d’afirmacions enganyoses i productes qüestionables. Els consumidors han de ser prudents i avaluar críticament la informació proporcionada per les empreses de suplements. En entendre les banderes vermelles i exigir transparència, els consumidors poden prendre decisions informades sobre els seus objectius de salut i fitness.

Us animem a demanar consell a professionals de la salut qualificats, com ara dietistes registrats o especialistes certificats de força i condicionament, abans d’incorporar qualsevol suplement al vostre règim.

Recordeu que la recerca de la salut i la forma física s’ha de guiar per pràctiques basades en l’evidència i un compromís amb el vostre benestar general.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad