Inici » Comprendre la resposta immune a la vacunació contra el SARS-CoV-2 en receptors de trasplantaments de cèl·lules mare hematopoietiques

Comprendre la resposta immune a la vacunació contra el SARS-CoV-2 en receptors de trasplantaments de cèl·lules mare hematopoietiques

by vivirtusalud
0 comment

Introducció

La pandèmia global causada pel coronavirus de la síndrome respiratòria aguda severa tipus 2 (SARS-CoV-2) ha despertat preocupacions sobre la resposta immunològica al virus, especialment en persones amb trastorns hematològics i aquelles que han estat sotmeses a un trasplantament de cèl·lules mare hematopoètiques (HSCT). Els informes suggereixen que els receptors de HSCT poden tenir una major susceptibilitat a la infecció per SARS-CoV-2 i un pronòstic més dolent en comparació amb la població general.

Resum de l’estudi de recerca

En aquest estudi exhaustiu, vam investigar les respostes immunitàries de 117 pacients amb HSCT que van rebre dues dosis de la vacuna SARS-CoV-2. Hem avaluat la immunitat humoral i cel·lular mitjançant l’anàlisi dels nivells d’anticossos i les respostes de cèl·lules T contra antígens específics del SARS-CoV-2.

Participants i Mètodes

La cohort d’estudi va incloure 117 pacients amb HSCT, amb una distribució gairebé igual de dones i homes, que van ser vacunats amb diverses vacunes SARS-CoV-2. Les respostes immunitàries es van avaluar en diferents moments després de la vacunació. Els grups de control van incloure voluntaris sans que van rebre les mateixes vacunes.

Principals troballes

Els nostres resultats van indicar que els receptors de HSCT mostraven nivells significativament més baixos d’anticossos específics de SARS-CoV-2 i reduïdes respostes de cèl·lules T en comparació amb els controls sans. En particular, els receptors masculins van mostrar respostes d’anticossos deteriorades després de la vacunació, mentre que la immunitat cel·lular es va reduir tant en dones com en homes.

Discussió

Les conclusions de l’estudi posen de manifest els reptes als quals s’enfronten els receptors de HSCT per muntar una resposta immune sòlida a la vacunació contra el SARS-CoV-2. Poden ser necessàries estratègies com ara modificar la composició de la vacuna o els règims de dosificació per millorar l’eficàcia de la vacuna en aquesta població vulnerable.

Conclusió

En conclusió, el nostre estudi aporta llum sobre les respostes immunes dels receptors de HSCT a la vacunació contra el SARS-CoV-2. Es necessiten més investigacions per explorar enfocaments de vacunació a mida que puguin millorar la immunitat protectora en aquest grup d’alt risc.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad