Inici » Revolució en el tractament cardíac: El ticagrelor en solitari supera la combinació de ticagrelor i aspirina

Revolució en el tractament cardíac: El ticagrelor en solitari supera la combinació de ticagrelor i aspirina

by davidmartinrius
0 comment

Un avenç innovador en latenció cardiovascular

En un avenç que promet transformar el tractament de les malalties cardíaques, un estudi pioner ha demostrat que el ticagrelor, administrat sol, supera la combinació tradicional de ticagrelor i aspirina en pacients d’alt risc que s’han sotmès a una intervenció coronària percutània (ICP ).

Resultats excepcionals

Els resultats de l’estudi, publicats a la prestigiosa revista ‘The Lancet’, són sorprenents. En suspendre l’aspirina un mes després de la ICP i continuar només amb el ticagrelor, els pacients van experimentar una reducció del 55% a les hemorràgies greus, sense cap augment en els esdeveniments isquèmics adversos.

Aquesta troballa desafia la creença anterior que suspendre la doble antiagregació plaquetària augmentaria el risc de complicacions cardíaques. Tot i això, l’estudi demostra que amb els moderns stents alliberadors de fàrmacs, l’aspirina ja no és necessària i, de fet, pot ser perjudicial.

Beneficis per als pacients d’alt risc

Lestudi es va centrar en pacients dalt risc amb infart de miocardi recent o amenaça infart. Aquests pacients sovint requereixen una atenció agressiva per prevenir futurs esdeveniments cardíacs.

Els resultats de l’estudi suggereixen que el ticagrelor en solitari pot ser una opció més segura i eficaç per a aquests pacients i reduir el risc d’hemorràgies greus sense comprometre la protecció contra els esdeveniments isquèmics.

Implicacions per a la pràctica clínica

Les troballes de lestudi tenen implicacions significatives per a la pràctica clínica. El Dr. Gregg W. Stone, copresident de l’estudi, creu que és hora de revisar les directrius actuals i deixar de tractar la majoria dels pacients amb SCA amb doble antiagregació plaquetària més enllà d’un mes després d’una ICP satisfactòria.

El Dr. Stone afirma: ‘Tractar aquests pacients d’alt risc amb un únic inhibidor plaquetari potent com el ticagrelor millorarà el pronòstic i reduirà les hemorràgies greus, que poden tenir conseqüències potencialment mortals’.

Un camí cap a millors resultats

L’estudi ‘Ultimate-Dapt’ aplana el camí per millorar els resultats dels pacients amb malalties cardíaques. En demostrar l’eficàcia i la seguretat del ticagrelor en solitari, l’estudi proporciona una base sòlida per revisar les pràctiques de tractament actuals i adoptar un enfocament més personalitzat per a l’atenció cardiovascular.

Els pacients i els metges ara poden sentir-se més segurs que el ticagrelor en solitari pot proporcionar una protecció òptima contra les hemorràgies greus, alhora que garanteix la prevenció dels esdeveniments isquèmics adversos.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad