Inici » Consells per Consumir la Cúrcuma Segons el teu Objectiu

Consells per Consumir la Cúrcuma Segons el teu Objectiu

by vivirtusalud
0 comment
un tazón de granos de maíz amarillo y un tazón de granos de maíz sobre una mesa de madera con una cuchara, Andries Stock, renderizado en vray, renderizado en 3D, fotorrealismo

Introducció

Moltes persones senten interès per les propietats d’aquesta arrel tuberosa, però desconeixen com han de prendre-la de manera segura, o quina és la dosi ideal de cúrcuma per obtenir tots els seus beneficis saludables.

Segueix llegint més avall per conèixer més sobre aquest tema: com i quantitat de cúrcuma has de prendre, consells útils segons el producte que vas a utilitzar, dosis recomanades per a un ús específic, així com altres aspectes relacionats a considerar.

Formes de Consumir la Cúrcuma com a Remei Natural

La manera tradicional de consumir la cúrcuma és, per descomptat, com a condiment en receptes i begudes, però en els últims temps aquesta espècia ha guanyat gran popularitat com a tractament natural, d’aquí que es promoguin altres formes de consum dissenyades específicament per aprofitar el seu efecte medicinal.

Les opcions més comunes inclouen:

– El te de cúrcuma. Aquest es pot preparar a casa amb el tubercle fresc, en pols, o amb una bossa de te comercial.

– Els suplements de cúrcuma. Existeix una àmplia varietat de productes, per exemple, cúrcuma en càpsules, pastilles, extractes, tintures, olis, etc.

Altres opcions inclouen la cúrcuma crua, la cúrcuma en pols, l’oli essencial de cúrcuma i la pasta de cúrcuma.

Quantitat de Cúrcuma a Consumir

Organitzacions com el Departament d’Agricultura (USDA) i l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) no han donat una recomanació oficial sobre la dosi diària de cúrcuma que ha de prendre una persona.

Es considera que una persona pot consumir entre 1.5 i 3 grams de cúrcuma al dia, o aproximadament 1.4 mg de cúrcuma per cada lliura de pes corporal, diverses vegades al dia.

A continuació, es detallem diverses dosis de cúrcuma basades en les quantitats que s’han emprat en diferents assaigs clínics.

Suplements de Cúrcuma o Suplements de Curcumina

Encara hi ha cert debat al respecte…

Els pols i suplements de cúrcuma ofereixen un contingut més proper a l’arrel mateixa, ja que retenen una major quantitat dels seus nutrients i propietats naturals. D’altra banda, els suplements de curcumina estan elaborats a partir d’una forma aïllada de l’antioxidant més actiu de la cúrcuma.

Absorció de la Cúrcuma i la Curcumina

Un altre factor a considerar és l’absorció de cadascun. Ni la curcumina ni la cúrcuma són ben absorvides en absència de greixos.

La pimienta negra també pot afavorir la biodisponibilitat de la cúrcuma, ja que el seu principal compost actiu, la piperina, pot evitar que els components d’aquesta arrel es descomponguin durant la digestió, permetent que es mantinguin al cos durant més temps.

Possibles Efectes Secundaris

La majoria de les persones pot prendre la cúrcuma (arrel fresca, en pols, càpsules) sense patir efectes adversos, però el seu consum pot ser contraproduent en alguns casos.

Consumir massa cúrcuma és un risc poc comú. Alguns estudis han registrat que, després d’utilitzar dosis entre 490 mg i 2.100 mg, no s’han observat efectes adversos evidents; no obstant això, en rares ocasions algunes persones han experimentat efectes secundaris lleus en prendre dosis més altes.

Ús de la cúrcuma a la cuina

La cúrcuma és una arrel àmpliament utilitzada com a condiment i colorant culinari en molts països orientals, però el seu ús en la cuina ja no es limita a aquestes regions.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad