Inici » Maravelles de la Cúrcuma: Descobreix els seus Secrets Saludables

Maravelles de la Cúrcuma: Descobreix els seus Secrets Saludables

by vivirtusalud
0 comment
dos tazones de polvo amarillo junto a una cuchara de madera y una cucharada de polvo de madera sobre una superficie gris, ESAO, fotografía profesional de alimentos, una fotografía de archivo, incoherentes

Els Orígens Místics de la ‘Cúrcuma Longa’

De tonalitat groga intensa i amb una fragància inconfusible, aquesta espècia prové de la arrel taronja d’una planta herbàcia pertanyent a la família de les ‘zingiberáceas’, situada a l’Índia i Indonèsia. Amb el nom científic de ‘cúrcuma longa’, té una tradició històrica que es remunta als anys 610 a.C. a 320 a.C.

Era utilitzada com a colorant per la llana pel seu intens color groc-taronja i, més endavant, va ser adoptada per la gastronomia hindú com a colorant alimentari i part del popular curry.

Les Maravelles Medicinals de la Cúrcuma

Els compostos de la cúrcuma, anomenats curcuminoides (curcumina, demetoxicurcumina i bisdemetoxicurcumina), li atorguen propietats medicinals extraordinàries. A més, els seus olis volàtils (turmerona, atlantona i zingiberè), proteïnes, resines i sucres també contribueixen al seu poder sanador. Aquesta ‘reina de les espècies’ conté també fibra dietètica, vitamines C, E i K, niacina, sodi, calci, potassi, coure, magnesi, ferro i zinc.

Per què la Cúrcuma és un Tractament Estomacal Excepcional?

La cúrcuma és un remei natural altament efectiu per al malestar estomacal, amb propietats antiinflamatòries que previneixen l’acidesa i alleugen les molèsties estomacals. Recomanada per trastorns digestius, falta d’apetit i gastritis, els seus principis actius fomenten la producció de sucs gàstrics i pancreàtics, equilibrant el pH d’aquests òrgans.

Un Tònic Biliar Extraordinari

Gràcies a la ‘curcumina’, la cúrcuma actua com un excel·lent tònic biliar, amb altres components hepatoprotectors que ajuden a eliminar càlculs a la vesícula biliar i faciliten el drenatge hepàtic. Recomanada per trastorns hepàtics com la icterícia, cirrosi hepàtica i problemes de vesícula.

Combatent el Càncer amb la Cúrcuma

El rizoma d’aquesta planta conté almenys deu components anticancerígens, destacant la curcumina i els betacarotenos. Aquests elements protegeixen contra diversos tipus de càncer com el de colon, pell, mama i duodè.

Ajuda l’organisme a resistir als efectes dels medicaments forts i tractaments com la quimioteràpia.

Antiinflamatori Poderós

Els curcuminoides de la cúrcuma proporcionen grans propietats antiinflamatòries, gairebé tan efectives com alguns medicaments, però sense els seus efectes secundaris. Recomanada per trastorns inflamatoris com ara malalties intestinals, artritis, síndrome del túnel carpia i obesitat.

Guardiana del Cor

Els components de la cúrcuma ofereixen propietats cardioprotectores, reduint el colesterol dolent i els triglicèrids. Afavoreix la prevenció d’infarts quan s’inclou regularment a la dieta, complementant una alimentació saludable i baixa en greixos.

Antidepresiu Natural

La medicina tradicional xinesa fa milers d’anys que utilitza la cúrcuma per tractar la depressió. L’extracte de cúrcuma estimula el sistema nerviós, activa el sistema immune i millora l’estat d’ànim, reduint els nivells d’estrès i sent utilitzada en trastorns relacionats.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad