Inici » Els 10 avantatges de la cúrcuma per a la salut: Propietats i beneficis de la cúrcuma

Els 10 avantatges de la cúrcuma per a la salut: Propietats i beneficis de la cúrcuma

by vivirtusalud
0 comment
un cuenco de turment y un cuenco de raíz de jengibre sobre una mesa con turment y una cuchara de madera, Andries Stock, amarillo, una fotografía de stock, incoherentes

La cúrcuma: una espècia amb múltiples beneficis

La cúrcuma és una espècia daurada que prové de la planta Curcuma longa, originària del sud-oest d’Àsia. És àmpliament coneguda pel seu sabor i color característic, sent una planta essencial a la cuina de moltes cultures i a la medicina natural, especialment a l’Índia. Avui et parlarem dels beneficis de la cúrcuma.

Beneficis per a la salut de la cúrcuma

La cúrcuma és una planta poderosa amb beneficis àmpliament reconeguts i estudiats. El seu compost actiu, la curcumina, és el responsable de gran part de les seves propietats terapèutiques.

1. Potent efecte antiinflamatori

Dels beneficis per a la salut més destacats d’aquest condiment indi, en primer lloc, es troba el seu potent efecte antiinflamatori. La curcumina actua inhibint la producció de certes substàncies proinflamatòries en el cos, de manera similar a fàrmacs com l’ibuprofèn.

2. Reforça el sistema immunològic

Entre els beneficis i propietats d’aquesta arrel, també hi juga un paper important el reforçament del sistema immunològic, la qual cosa contribueix a la prevenció de malalties. Les propietats antioxidants i antiinflamatòries de la cúrcuma ajuden a mantenir un equilibri en el sistema immunològic.

3. Millora la funció cerebral i la memòria

La cúrcuma ofereix beneficis de gran rellevància en el cervell i la funció cognitiva, incloent la memòria, ja que ha demostrat tenir efectes neuroprotectors i neuroestimulants. La curcumina ha demostrat en estudis científics que pot millorar la funció cerebral augmentant els nivells del factor neurotròfic derivat del cervell (BDNF).

4. Alleujament de les molèsties digestives i estomacals

Un altre dels beneficis de la cúrcuma és la seva capacitat per alleujar les molèsties digestives i estomacals. Aquests efectes es poden atribuir a les propietats antiinflamatòries, antioxidants i antimicrobianes de la curcumina.

5. Tractament natural per a símptomes de depressió

La cúrcuma i específicament la curcumina sembla tenir propietats antidepressives a causa dels seus efectes en diversos mecanismes biològics relacionats amb la ment. La curcumina també pot regular l’equilibri de neurotransmissors clau, com la serotonina, la dopamina i la norepinefrina, que estan implicats en la regulació de l’estat d’ànim i el benestar emocional.

6. Acceleració de la cicatrització i cura de la pell i el cabell

La cúrcuma és un ingredient que pot ser d’una gran ajuda per a la pell, gràcies a les seves característiques antioxidants i antiinflamatòries. També pot estimular la producció de col·lagen i afavorir la regeneració cel·lular, la qual cosa contribueix a la fermesa i elasticitat de la pell.

7. Protecció contra malalties cardíaques

La cúrcuma és un potent protector contra problemes cardíacs. Al reduir la inflamació en el cos, la cúrcuma pot ajudar a prevenir l’acumulació de placa a les artèries i reduir el risc de patir problemes cardíacs.

8. Prevenció i tractament del càncer

Alguns estudis han trobat que la curcumina pot inhibir el creixement de cèl·lules canceroses i reduir la formació de tumors. A més, s’ha demostrat que la cúrcuma és capaç de millorar l’eficàcia de certs tractaments contra el càncer i reduir els efectes secundaris d’aquests tractaments.

9. Contribueix a la salut òssia i prevenció de l’osteoporosi

La curcumina pot ajudar a prevenir la pèrdua òssia i promoure la formació de nou os, la qual cosa podria ser útil en la prevenció de afeccions com l’osteoporosi.

10. Beneficis de la cúrcuma per a l’artritis i les articulacions

El gran poder antiinflamatori de la cúrcuma la converteix en un tractament molt efectiu per a l’artritis i altres afeccions relacionades amb les articulacions.

Com incorporar aquesta espècia i els seus beneficis a la teva vida diària

Aprofitar els beneficis de la cúrcuma a la teva rutina diària és més senzill del que sembla. Aquestes arrels són molt utilitzades a la gastronomia pel seu aroma i com a colorant juntament amb altres espècies utilitzades a la cuina com l’açafrà, el gingebre, el curry, per a un menjar amb molt de sabor.

Per tant, aquesta versàtil espècia del sud-est asiàtic pot ser inclosa en els teus plats i menjars com un ingredient que aporta color groc i sabor als teus plats.

Suplementació de cúrcuma

La suplementació amb cúrcuma és una forma fàcil i efectiva d’incorporar aquest potent ingredient a la teva vida diària. Per això hem creat les càpsules Cúrcuma+Probiòtics Nutribrain, que combinen la potència de la curcumina amb els beneficis addicionals dels probiòtics per a un major efecte.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad