Inici » La Cúrcuma: Propietats, Beneficis i Posologia Recomanada

La Cúrcuma: Propietats, Beneficis i Posologia Recomanada

by vivirtusalud
0 comment
un grupo de cuatro cucharas de madera llenas de polvo amarillo junto a algunos tallos de raíz de jengibre y jengibre en polvo, Andries Stock, fotografía gastronómica profesional, una fotografía de archivo, incoherentes

La Cúrcuma: Un Ingredient Clau en la Cuina i la Medicina

La cúrcuma, coneguda científicament com a Curcuma longa, és una planta perenne originària de les regions tropicals. Pertany a la família Zingiberaceae. A diferència del seu parent el gingebre, la cúrcuma és coneguda principalment pel seu rizoma de gran desenvolupament. Tot i que la seva flor és magnífica, no presenta cap interès culinari o medicinal.

Utilització en la Cuina i la Fitoteràpia

La cúrcuma és àcida, lleugerament picant, seca, clarificant i càlida. Aquesta espècia s’ha utilitzat com a condiment durant milers d’anys i també s’ha emprat amb finalitats fitoterapèutiques. A més, com moltes espècies asiàtiques, forma part de les plantes sovint utilitzades en l’ayurveda, la mil·lenària medicina tradicional índia.

El Component Actiu: Curcumina

La curcumina, un pigment polifenòlic liposoluble, és l’ingredient actiu més potent de la cúrcuma. A més de donar-li el seu característic color groc ocra, aquest pigment és en gran part responsable dels seus beneficis. La curcumina possiblement ajuda a inhibir algunes molècules nocives.

Propietats i Beneficis

La cúrcuma té importants propietats antioxidants i contribueix a diverses àrees de la salut. S’ha aconsellat generalment prendre entre 1.500 mg i 3.000 mg de cúrcuma en pols al dia. Per a les infusions, es recomana posar entre 1.000 mg i 2.000 mg de cúrcuma en 15 cl d’aigua bullint durant un quart d’hora i beure 2 tasses al dia.

Posologia Recomanada

La cúrcuma és poc biodisponible, per tant, per augmentar fàcilment la seva absorció, es pot fer una cura amb un complement alimentari en càpsules. Es recomana prendre fins a 2.500 mg de cúrcuma per dosi diària. És aconsellable prendre aquests complements amb les menjars, ja que la presència de greix augmenta el nivell d’absorció de l’espècia.

Conclusió

La cúrcuma és una espècia ayurvèdica formidable amb propietats antioxidants i beneficis per a la salut. Amb aquesta informació, ara ja coneix l’essencial sobre aquest rizoma únic. Si les característiques úniques d’aquesta espècia han suscitat el seu interès, li desitgem una bona experiència amb la cúrcuma.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad