Inici » 13 suplements de col·lagen hidrolitzat per completar la teva rutina de cura facial i corporal

13 suplements de col·lagen hidrolitzat per completar la teva rutina de cura facial i corporal

by vivirtusalud
0 comment

Si has arribat fins aquí, és probable que les paraules col·lagen hidrolitzat hagin estat sonant al teu cap com una possible solució a una realitat biològica inevitable: la reducció progressiva en la producció de col·lagen, que comença a mitjans dels vint anys i és en gran part responsable de la flaccidesa i l’aparició de les primeres arrugues.

Què és el col·lagen hidrolitzat?

El col·lagen és la proteïna més abundant en el cos humà de forma natural; s’encarrega, entre altres coses, d’unir els teixits connectius (ligaments, músculs, ossos…). Existeixen més d’una desena de tipus de col·lagen natural, els més abundants són el col·lagen de tipus I (el més comú a la pell, ossos, dents, tendons, ligaments i òrgans), tipus II (als cartílags) i tipus III (present a la pell, la massa muscular i els vasos sanguinis).

Quins són els beneficis del col·lagen hidrolitzat?

Els beneficis del col·lagen hidrolitzat són molts i variats, i van més enllà del seu poder reafirmant. Alguns d’ells són:

– Redueix l’aparició d’arrugues, línies d’expressió i altres signes d’envelliment cutani.

– Millora la densitat i l’aspecte de la pell.

– Augmenta l’elasticitat.

– Protegeix contra l’envelliment i l’estrès oxidatiu.

– Reforça les ungles i els cabells.

Com i quan prendre’l?

El primer que has de saber abans de comprar col·lagen és que està disponible en diferents formats:

– Col·lagen en pols: estan pensats per diluir-se en aigua, suc, cafè o te. Molts tenen un sabor neutre.

– Col·lagen en càpsules.

– Col·lagen líquid.

– Col·lagen en gominoles: per la seva textura, aparença i agradable sabor recorden a les gominoles.

Es recomana començar a prendre’l entre els 25 i els 30 anys, ja que és a partir d’aquesta edat que el nostre cos comença a perdre i disminuir la producció de col·lagen. Cal prendre’l cada dia, preferentment al matí (al esmorzar, per exemple, per establir una rutina), encara que també es pot prendre al llarg del dia, amb les menjades. El més important és ser constant i prendre’l diàriament durant almenys tres mesos, encara que quan comencis a notar els seus efectes (en unes 8 setmanes, de mitjana) segurament es convertirà en un imprescindible de la teva rutina cosmètica.

Què passa si prenc col·lagen cada dia?

Excepte en cas d’intolerància, prendre col·lagen hidrolitzat diàriament no suposa cap problema. De fet, es recomana prendre una dosi diària de 10 mil·ligrams, durant un període de tres mesos. No està recomanat en cas de patir alguna patologia renal o hepàtica. I és important consultar al metge abans de començar a prendre aquest complement alimentari si es troba embarassada o en període de lactància.

Els millors suplements de col·lagen

Tots tenen una base de col·lagen, però, en general, inclouen altres compostos beneficiosos com biotina, magnesi, silici, condroitina o glucosamina, entre d’altres. Sempre que puguis, tria una versió sense colorant i sense edulcorants artificials.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad