Inici » L’impacte negatiu de fumar marihuana i tabac als pulmons: descobriments recents

L’impacte negatiu de fumar marihuana i tabac als pulmons: descobriments recents

by vivirtusalud
0 comment
un primer plano de una planta verde con muchas hojas a los lados y un fondo negro, Altichiero, alto detalle 4k, una representación de oclusión ambiental, les nabis

El mite sobre l’impacte de fumar marihuana als pulmons

És comú creure que fumar marihuana no afecta negativament els pulmons, però estudis recents han desafiat aquesta percepció.

Noves troballes sobre l’impacte combinat de fumar marihuana i tabac

Investigacions recents presentades a la reunió anual de la Societat Radiològica d’Amèrica del Nord revelen que la combinació de fumar marihuana i tabac podria causar més dany als alvèols pulmonars.

Estudi prospectiu i multicèntric

Un estudi prospectiu i multicèntric va examinar les imatges de tomografia computada de tòrax de quatre grups de pacients: no fumadors, fumadors de cigarrets, fumadors de marihuana i fumadors combinats de marihuana i cigarrets.

Impacte als alvèols pulmonars

Les persones que combinaven marihuana i cigarretes tenien 12 vegades més probabilitats de tenir emfisema centrelobulillar que els no fumadors de les dues substàncies.

Efectes a les vies respiratòries

La combinació de fumar cigarretes i marihuana pot tenir un paper sinèrgic als pulmons i les vies respiratòries, augmentant el risc d’engruiximent de les parets de les vies respiratòries i altres complicacions.

Perspectiva d’experts

Experts pneumonòlegs han destacat la importància de conscienciar sobre els efectes físics de fumar marihuana als pulmons, així com l’impacte nociu combinat de fumar cigarrets i marihuana.

Anàlisi d’un pneumonòleg i gerontòleg

El doctor José Manuel Viudes ressalta que la combinació de marihuana i tabac genera un dany més gran als pulmons, amb efectes significatius en l’envelliment de l’aparell respiratori.

Consideracions finals

És crucial informar els joves sobre els riscos de fumar marihuana i tabac, així com de les conseqüències negatives de la combinació de les dues substàncies per a la salut pulmonar.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad