Inici » L’impacte dels medicaments a la cessació tabàquica

L’impacte dels medicaments a la cessació tabàquica

by vivirtusalud
0 comment
una mujer con una máscara enciende un cigarrillo con un encendedor en la mano mientras otra mujer con un traje azul observa, Dr. Atl, partículas, una fotografía de archivo, neoplasticismo

La importància dels medicaments en l’abandó de l’hàbit de fumar

Actualment, hi ha una àmplia varietat de medicaments disponibles per ajudar les persones a deixar de fumar. Aquests medicaments han demostrat ser eficaços en el procés de cessació tabàquica i han estat finançats pel Ministeri de Sanitat a Espanya. Un dels medicaments més destacats és Todacitan, un fàrmac que ha reemplaçat amb èxit Champix i Zyntabac, els quals van ser retirats del mercat a causa de problemes de contaminació en alguns lots [[1]].

Beneficis de Todaciten en l’abandó del tabac

Todacitan, comercialitzat per la companyia farmacèutica Aflofarm, ha esdevingut l’únic medicament finançat disponible a Espanya per deixar de fumar [[1]]. Aquest fàrmac té una durada de tractament de 25 dies i no conté nicotina, a diferència daltres tractaments utilitzats per deixar de fumar. A més, ha demostrat ser efectiu en diversos estudis clínics i compta amb un alt nivell de satisfacció per part dels pacients [[2]].

Requisits per a l’ús de medicaments per deixar de fumar

Per utilitzar medicaments per deixar de fumar, cal acudir al metge, ja que aquests fàrmacs requereixen prescripció mèdica. A més, s’han de complir certs requisits, com fumar un mínim de 10 cigarretes al dia, tenir una clara voluntat de cessació i una puntuació de dependència física més gran que 7 al test de Fagerström [[3]]. És important destacar que aquests medicaments només es financen per a un intent a l’any [[1]].

El paper del Pla Integral de Prevenció i Control del Tabaquisme

A més dels medicaments, és fonamental comptar amb un pla integral de prevenció i control del tabaquisme. Aquest pla, que abasta el període 2021-2025, té com a objectiu principal combatre el tabaquisme a Espanya. No obstant això, cal que sigui liderat per Presidència del Govern per aconseguir avenços significatius en aquesta àrea [[4]].

Conclusions

En resum, els medicaments tenen un paper crucial en el procés de cessació tabàquica. Todacitan, finançat pel Ministeri de Sanitat, ha esdevingut una opció efectiva i segura per a les persones que volen deixar de fumar. Tot i això, és important recordar que l’ús de medicaments ha d’anar acompanyat d’altres enfocaments, com el suport psicològic i els tractaments cognitivoconductuals. Amb el suport d’un pla integral de prevenció i control del tabaquisme, es poden assolir avenços significatius en la reducció del consum de tabac a Espanya [[1]] [[4]].

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad