Inici » Todaciten: l’innovador tractament per deixar de fumar finançat per Sanitat

Todaciten: l’innovador tractament per deixar de fumar finançat per Sanitat

by vivirtusalud
0 comment
un niño está haciendo un cigarrillo con cigarrillos en un plato con un marcador azul y un plato azul y blanco, Dom Qwek, bordes romos, una fotografía de archivo, dada

El problema del tabaquisme a Espanya

A Espanya, el consum de tabac és un greu problema de salut pública. Segons l’OMS, el 19,8% de la població fuma diàriament, cosa que augmenta el risc de malalties cardiovasculars, respiratòries i diversos tipus de càncer. Deixar de fumar és un desafiament, però hi ha tractaments efectius que poden ajudar.

Todaciten: el fàrmac finançat per Sanitat

Des de l’1 de febrer, els fumadors a Espanya tenen accés a un tractament finançat innovador per Sanitat per deixar de fumar: Todacitan. Aquest tractament, que dura 25 dies, està indicat per a adults amb alta dependència tabàquica que fumin més de 10 cigarretes al dia. És un medicament amb pocs efectes secundaris i ha demostrat ser efectiu a la deshabituació tabàquica.

El principi actiu de Todacitan

Todacità conté cisticina, un principi actiu d’origen vegetal. La cisticina ajuda a reduir l?ansietat a la nicotina i facilita el procés de deixar de fumar. Aquest tractament ha esdevingut l’opció preferida, ja que és l’únic finançat amb fons públics actualment.

Com funciona el tractament

El tractament consisteix a prendre sis comprimits al dia durant els primers tres dies, permetent fumar durant aquest període. A partir del quart dia, es redueix la dosi i cal deixar de fumar. El tractament es completa en 25 dies, reduint gradualment la dependència al tabac.

Requisits per accedir al tractament

Per rebre el tractament, els pacients han d’estar inclosos en un programa de suport a la deshabituació tabàquica implementat a les comunitats autònomes o mutualitats. A més, han de tenir una motivació expressa per deixar de fumar, demostrada amb un intent l’últim any, i fumar almenys 10 cigarretes al dia.

Cost i disponibilitat

El preu de Todacitan a les farmàcies era de 198 euros, però ara es reduirà a 120 euros. Tot i això, els pacients que obtinguin el tractament a través de la sanitat pública amb recepta podran adquirir-lo a meitat de preu. Pels pensionistes, el tractament serà gratuït.

Conclusió

Todacitan és un tractament innovador finançat per Sanitat que ofereix una solució efectiva per deixar de fumar. Amb una durada de 25 dies i pocs efectes secundaris, aquest medicament ha demostrat ser una opció segura i eficaç per a aquells que volen cessar la seva dependència tabàquica. Si cerques un tractament per deixar de fumar, considera Todacitan com una opció viable.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad