Inici » Sanitat finança un tractament natural per deixar de fumar en 25 dies: requisits i beneficis

Sanitat finança un tractament natural per deixar de fumar en 25 dies: requisits i beneficis

by vivirtusalud
0 comment
una persona sosteniendo un cigarrillo en la mano y un cigarrillo en la otra mano con un cigarrillo dentro, Andries Stock, humo, una fotografía de archivo, arte autodestructivo

Tractament finançat per Sanitat

Des de fa aproximadament quatre mesos, Sanitat no havia subvencionat cap tractament per abordar aquesta addicció.

A partir de l?1 de febrer, Sanitat ha començat a finançar un medicament d?origen vegetal que facilita l?abandonament de l?hàbit de fumar en un termini de 25 dies. Aquest tractament, anomenat Todacitan, és l’únic recolzat amb fons públics actualment i actua com a substitut de la nicotina.

Mode d’administració

El tractament implica la ingesta de sis comprimits diaris durant els tres primers dies, permetent fumar durant aquest període. Del quart al dotzè dia, es pren una pastilla cada 2,5 hores sense possibilitat de fumar, mentre que a partir del tretzè dia es redueix la dosi progressivament.

Aquest finançament posa fi a un lapse d’aproximadament quatre mesos en què Sanitat no havia donat suport a cap medicament per deixar de fumar, ja que el Zyntabac (bupropió) va deixar de ser receptat a l’octubre del 2022 a causa de problemes de distribució.

Més d’un any abans també s’havia deixat de subvencionar Champix (vareniciclina) per contenir nitrosamina per sobre dels nivells permesos per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris.

Requisits per accedir al tractament

Per rebre la prescripció del medicament, els pacients han de participar en un programa de suport individual o grupal per deixar de fumar implementat a les comunitats autònomes o mutualitats.

A més, han de complir certs requisits, com demostrar una clara motivació per deixar de fumar, que pugui ser verificada amb un intent l’últim any, i tenir un alt nivell de dependència, consumint 10 cigarretes o més al dia.

Segons la fitxa tècnica, es finançarà un intent anual per pacient per deixar de fumar amb suport farmacològic. Cada prescripció serà per un envàs que equival a 25 dies de tractament i es dispensarà mitjançant el sistema de recepta electrònica.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad