Inici » L’Evolució dels Cosmètics: Definició, Història i Seguretat

L’Evolució dels Cosmètics: Definició, Història i Seguretat

by vivirtusalud
0 comment
dos imágenes del rostro de una mujer con maquillaje azul y dorado y un fondo de madera con una tabla de madera, Drew Struzan, artefactos del quinto elemento, arte egipcio, pintura metafísica

La Fascinant Història dels Cosmètics

Els cosmètics han estat part de la humanitat des de temps remots, exercint un paper crucial en la recerca de la bellesa i la cura personal. Al llarg dels segles, l’evolució dels cosmètics ha estat testimoni de canvis significatius, des de l’origen etimològic fins a la regulació actual.

Origen de la Paraula ‘Cosmètic’

El terme ‘cosmètic’ té les seves arrels a la cultura grega, derivant de ‘Cosmos’, que representa la bellesa i l’ordre, juntament amb el sufix ‘-ico’, que denota alguna cosa relativa. Aquesta paraula engloba substàncies destinades a millorar l’aparença i protegir el cos, així com a alterar-ne l’olor, sense afectar-ne les estructures o funcions.

Història Antiga i Ús Inicial

Els registres més antics sobre l’ús de cosmètics es remunten a l’antiga civilització egípcia, al voltant de l’any 4000 aC. En aquella època, tant homes com dones utilitzaven pólvores negres i verdes, com el kohl negre, que contenia sals de plom, no només amb fins estètics, sinó també com a mesura preventiva contra malalties.

Prohibició de Substàncies Perilloses

Afortunadament, a partir del 2009, el REGLAMENT (CE) 1223/2009 del Parlament Europeu i del Consell va prohibir l’ús de plom, arsènic i els seus compostos en productes cosmètics, marcant una fita en l’evolució de la seguretat a la indústria cosmètica.

Classificació i Tipus Actuals

Al llarg de la història, els cosmètics han evolucionat i s’han classificat en diverses categories, des de dissolucions i locions fins a maquillatge permanent, semipermanent, waterproof i water-resistant, cadascun amb les seves pròpies característiques i durabilitat.

Consum Responsable i Seguretat Actual

És fonamental per als consumidors llegir l’etiquetatge dels cosmètics per garantir-ne un ús adequat. La regulació actual exigeix ​​la indicació de la ‘data de consum una vegada obert’ en productes amb una vida útil superior a 30 mesos, contribuint així a la seguretat i la responsabilitat en l’ús de cosmètics.

Perspectives Futures i Assessoria Legal

L’evolució dels cosmètics ha estat significativa especialment en termes de seguretat i regulació. L’aprovació del Reglament 1223/2009 va marcar un punt d’inflexió, i actualment, l’assessoria legal per a la indústria cosmètica té un paper crucial en l’elaboració d’expedients, fitxes de seguretat, etiquetes i altres aspectes relacionats amb la seguretat i la regulació dels productes cosmètics.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad