Inici » Tailàndia i la Legalització del Cannabis: Canvis i Restriccions

Tailàndia i la Legalització del Cannabis: Canvis i Restriccions

by vivirtusalud
0 comment
un hombre y dos mujeres caminando por un pasillo con una planta de marihuana en el pecho y un cartel que dice más despacio, Fan Kuan, phuoc quan, una fotocopia, esteticismo

El Canvi de Rumb a Tailàndia

Fa només 18 mesos, Tailàndia es va convertir en un dels pocs països a legalitzar el consum de cànnabis. No obstant això, el nou govern conservador de coalició ha decidit fer marxa enrere en aquesta mesura, generant un gran enrenou al país.

Els carrers de Bangkok, especialment a les zones turístiques, s’han omplert de cartells cridaners que anuncien la venda de cànnabis. Durant aquest curt període de temps, els dispensaris s’han multiplicat i els menús de menjar i beguda amb cànnabis s’han tornat comuns.

El Govern i els seus Motius

El nou govern conservador de coalició, liderat pel partit Pheu Thai, ha argumentat que la legalització del cànnabis ha estat mal regulada i planteja riscos per a la salut, especialment entre els joves. El partit ha fet campanya per prohibir el consum recreatiu de marihuana i restringir-ne l’ús exclusivament amb fins medicinals.

Anutin Charnvirakul, líder del partit Bhumjaithai i viceprimer ministre, ha estat una figura clau en aquest canvi de rumb. Tot i que anteriorment va recolzar la legalització del cànnabis, ara ha declarat que sempre s’ha centrat en el seu ús mèdic i no en el recreatiu.

Les Noves Restriccions

Les noves propostes del govern busquen regular de manera més estricta el consum de marihuana a Tailàndia. Es pretén limitar-ne l’ús exclusivament amb fins medicinals i restringir-ne la venda i publicitat per a ús recreatiu.

En cas d’aprovar-se, el consum recreatiu de cànnabis estaria penat amb multes de fins a 60.000 baht tailandesos (aproximadament 1.560 euros) i penes de presó fins a un any. A més, s’imposarien multes de fins a 100.000 baht (aproximadament 2.600 euros) per publicitar o comercialitzar cànnabis per a ús recreatiu. El cultiu sense llicència també seria sancionat amb penes d’un a tres anys de presó o multes de 20.000-300.000 baht (aproximadament 520-7.780 euros).

Impacte als Turistes

Mentre s’espera l’aprovació d’aquestes noves mesures, les botigues de cànnabis a Bangkok i els voltants continuen obertes. No obstant això, ja hi ha algunes restriccions per al consum de cànnabis en llocs públics. Fumar o vaporitzar en espais públics està prohibit i pot comportar multes de fins a 25.000 bahts (aproximadament 650 euros).

És important destacar que el transport de cànnabis a través de les fronteres continua sent il·legal i està penat als països veïns. Per exemple, Singapur té polítiques antidroga molt estrictes i pot aturar els ciutadans per consumir drogues fora del país.

Conclusió

Tailàndia ha fet un gir inesperat en la seva política de legalització del cànnabis. El nou govern conservador de coalició ha proposat canvis i restriccions per regular de manera més estricta el consum de marihuana al país. Aquestes mesures busquen limitar-ne l’ús exclusivament amb fins medicinals i evitar els riscos associats al consum recreatiu. Els turistes que visitin Tailàndia han de tenir en compte aquestes noves regulacions i respectar les restriccions existents per evitar problemes legals.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad