Inici » Cannabis medicinal a Colòmbia: una indústria en creixement

Cannabis medicinal a Colòmbia: una indústria en creixement

by vivirtusalud
0 comment
Una mujer que lleva un pañuelo azul en la cabeza y guantes está mirando una planta con un pañuelo azul en la cabeza, Eugeen Van Mieghem, enfoque claro, una foto de archivo, les nabis

L’auge del cànnabis medicinal a Colòmbia

A les muntanyes del departament colombià de la Vall del Cauca, les arrels del cànnabis estan cada cop més arrelades i s’expandeixen amb finalitats de recerca, transformació i ús medicinal. Aquesta indústria s’està allunyant del microtràfic i la violència, i busca establir-se com a font legítima de beneficis per a la salut i l’economia del país.

Projectes innovadors a Dagua

Al municipi de Dagua, per exemple, hi ha l’emprenedoria ‘Green Leaf’, que va sorgir el 2017 gràcies a la col·laboració de quatre amics. L’any 2022, aquesta iniciativa va aconseguir vendre més de 800 quilos de flor de cànnabis medicinal d’alta qualitat a més de 15 empreses legals que compten amb les llicències requerides per la regulació colombiana. A més dels cultius destinats a l’extracció de components per elaborar cremes, pomades, olis i altres derivats, les empreses compradores han desenvolupat nous productes que s’exporten a nivell mundial.

El potencial econòmic del cànnabis

A la Vall del Cauca, hi ha més de 40 emprenedories amb llicències per a l’aprofitament de la planta amb fins medicinals i comercials. A nivell nacional, s’estima que hi ha prop de 4.000 projectes semblants. Aquestes iniciatives veuen al cànnabis medicinal una oportunitat per impulsar l’economia del país, generant ocupació i promovent el desenvolupament d’una indústria prometedora.

El paper de la regulació i l’acadèmia

A Colòmbia, el Govern ha emès resolucions i decrets per regular l’accés segur i informat a l’ús del cànnabis i els derivats. Això ha permès que sectors com els d’aliments, tèxtils i begudes puguin utilitzar els components no psicoactius de la planta. A més, s’està avançant en la despenalització del cànnabis recreatiu, cosa que obrirà noves oportunitats per a la indústria.

L’acadèmia i els experts també tenen un paper fonamental en el desenvolupament d’aquesta indústria. Universitats com la Santiago de Cali estan treballant en la formació de professionals especialitzats en la investigació clínica aplicada al cànnabis. A més, s’estan duent a terme panells i debats per analitzar i aprofundir-hi.

La importància de la prescripció mèdica

Tot i que el cànnabis medicinal ofereix beneficis per a la salut, és important tenir precaució i seguir les indicacions de professionals mèdics. L’automedicació no és recomanable i cal comptar amb una prescripció clínica i estudis adequats per al consum. La seguretat i la supervisió són fonamentals per garantir els beneficis terapèutics del cànnabis.

El futur de la indústria del cànnabis a Colòmbia

Amb la regulació en marxa i el creixent interès en el cànnabis medicinal, s’espera que aquesta indústria continuï creixent els propers anys. Universitats de diferents regions del país se sumen a la investigació científica i s’espera que s’assoleixi una regulació efectiva que permeti el desenvolupament d’aquesta indústria prometedora a Colòmbia.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad