Inici » Cannabis medicinal: punts crítics per al seu ús clínic

Cannabis medicinal: punts crítics per al seu ús clínic

by vivirtusalud
0 comment
un hombre y una mujer parados uno al lado del otro en una playa con un libro en la mano y un libro en la mano, Aquirax Uno, imagen promocional, una fotografía de archivo, remodernismo

Introducció

El cànnabis ha estat utilitzat al llarg de la història tant amb fins recreatius com medicinals. És una font abundant de compostos químics, majoritàriament coneguts com a fitocannabinoides, els quals tenen una varietat d’efectes fisiològics en unir-se a receptors cannabinoides endògens com el CB1 i CB2, entre d’altres.

Propietats terapèutiques del cànnabis

El cànnabis posseeix propietats terapèutiques potencials i les seves preparacions han estat emprades com a remeis tradicionals per al tractament del dolor i les nàusees. A més, els cannabinoides sintètics s’utilitzen clínicament com analgèsics, antiespasmòdics, antiemètics i estimulants de la gana.

Toxicitat i efectes adversos

Si bé la toxicitat significativa del cànnabis és poc comú en adults, pot generar múltiples efectes adversos aguts i crònics. És important considerar tant la seguretat com els possibles efectes secundaris en utilitzar teràpies basades en cannabinoides.

Evidència i ús clínic

La qualitat de l’evidència en aquest camp s’ha vist limitada per la curta durada dels estudis, les mides reduïdes de les mostres, la manca de grups de control i la presència de biaixos a la majoria dels estudis revisats. Es requereixen més estudis de millor qualitat metodològica per donar suport a l’ús segur d’aquesta teràpia en altres malalties.

Ús terapèutic del cànnabis en diverses condicions

El cànnabis s’ha utilitzat com a estimulant de la gana, agent antiemètic, en el tractament de malalties neurològiques, alleugeriment del dolor, així com en el tractament complementari de certes condicions clíniques. Tot i això, és important considerar l’evidència disponible i la idoneïtat del seu ús en cada cas específic.

Seguretat i consideracions finals

És fonamental tenir en compte els possibles efectes no desitjats associats amb el consum de cànnabis i cannabinoides sintètics, així com la necessitat de més conscienciació i regulació per garantir un ús adequat i segur d’aquestes teràpies. El context i l’evolució científica al voltant del cànnabis medicinal plantegen oportunitats i desafiaments que requereixen una atenció curosa i equilibrada.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad