Inici » Com alleujar el malestar muscular després de l’exercici

Com alleujar el malestar muscular després de l’exercici

by vivirtusalud
0 comment
una persona de espaldas a la cámara, con las manos en la cadera, en una pista, Epsylon Point, foto de producto, una foto de archivo, superplana

Introducció

El dolor muscular d’aparició tardana (DMAT) és una molèstia comuna que experimentem després de fer exercici intens o poc habitual. Encara que no podem eliminar del tot aquest malestar, hi ha estratègies que ens poden ajudar a reduir-lo considerablement i accelerar la nostra recuperació. En aquest article descobriràs una forma deliciosa de combatre el dolor muscular i millorar el teu benestar físic.

La importància d’una estratègia adequada

Contràriament a la creença popular que el dolor és sinònim de progrés, el llegendari entrenador Arthur Lydiard ens ensenya que el patiment durant l’entrenament no garanteix necessàriament millors resultats. El que realment necessitem és una estratègia adequada que permeti optimitzar la nostra recuperació i minimitzar les molèsties associades amb l’activitat física.

El poder de les nous

Noves investigacions suggereixen que les nous podrien ser les nostres millors aliades per a una recuperació lliure de molèsties. Segons un estudi publicat a Frontiers in Nutrition, consumir 57 g d’ametlles diàriament durant un mes abans d’una sessió d’entrenament intensa pot tenir efectes positius en la nostra recuperació muscular. Els participants de lestudi van experimentar nivells de fatiga menors, un millor estat dànim i menys dany muscular després de lexercici. A més, es va observar un increment als nivells de la molècula 12,13-DiHOME, la qual està relacionada amb la regulació d’energia, la funció mitocondrial i la salut metabòlica.

Idees per incloure les nous a la teva dieta

Si et resulta difícil menjar un grapat d’ametlles cada dia, hi ha altres formes delicioses d’incloure les nous a la teva dieta. Pots untar-les com a crema en una llesca de pa o afegir-les al teu smoothie postentrenament. A més, pots experimentar amb diferents combinacions d’ingredients per obtenir encara més sabor i varietat als teus àpats.

Recepta: Crema de nou casolana

Preparar crema de nou a casa és més fàcil del que creus. Simplement enforna 170 g de nous crues a 180ºC fins que estiguin torrades, després introdueix-les en un processador d’aliments per formar una pasta. Si la consistència és massa espessa, hi pots afegir 1 a 2 culleradetes d’oli. També pots experimentar amb diferents ingredients, com ara ratlladura de taronja, oli d’ají, cardamom mòlt o coco ratllat sense endolcir, per obtenir diferents sabors i textures.

Conclusions

En resum, el dolor muscular daparició tardana és una molèstia comuna després de lexercici intens. Encara que no podem eliminar-lo del tot, podem reduir-lo considerablement i accelerar la nostra recuperació. Les nous, en particular les ametlles, han demostrat ser una opció excel·lent per combatre el dolor muscular i millorar el nostre benestar físic. Experimenta amb diferents maneres d’incloure les nous a la teva dieta i gaudeix dels beneficis per a la teva salut i recuperació muscular.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad