Inici » Oli de cànnabis medicinal: el Paraguai aprova la producció

Oli de cànnabis medicinal: el Paraguai aprova la producció

by vivirtusalud
0 comment
una hoja de marihuana está en una bandera del país de costa rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica rica, Cornelisz Hendriksz Vroom, fronteras contundentes, una representación digital, regionalismo

El Paraguai dóna llum verda a la producció d’oli de cànnabis medicinal

La Cambra de Diputats del Paraguai ha aprovat un projecte que permetrà la creació d’un programa nacional per a la investigació científica i producció d’oli de cànnabis amb finalitats medicinals al país [[1]]. Aquesta proposta estableix les bases legals per a la producció de l’oli de cànnabis al Paraguai [[1]].

Consens per satisfer la necessitat dels pacients

Fins ara, hi havia tres propostes legislatives a l’àmbit del cànnabis medicinal al Paraguai, però no s’havia arribat a un consens [[1]]. No obstant això, a causa de la necessitat urgent dels pacients que ja estan sent tractats amb èxit amb l’oli de cànnabis, s’ha adoptat un text únic a la Comissió de Lluita contra el Narcotràfic [[1]].

Producció i comercialització de l’oli de cànnabis

Un cop el projecte de llei sigui aprovat pel Senat, es permetrà a les farmacèutiques nacionals començar a produir i comercialitzar l’oli de cànnabis [[1]]. El Departament Tècnic Duaner de Vigilància Especialitzada (Detave) serà responsable de la importació de les llavors de cànnabis per al seu cultiu, mentre que la Secretaria Nacional Antidrogues (Senad) supervisarà tot el procés [[1]]. A més, la Secretaria Antidrogues podrà produir directament l’oli de cànnabis per distribuir-lo de forma gratuïta als pacients que ho necessitin [[1]].

Marc regulador per a la investigació mèdica i científica

Aquesta llei marc de regulació permetrà la investigació i eventual industrialització de la planta de cànnabis per al tractament de certes afeccions [[1]]. La llei actualment vigent al Paraguai, la Llei 1340 de Substàncies Estupefaents de 1988, no establia excepcions per al cànnabis com a substància medicinal ni permetia el seu cultiu [[1]]. Per tant, els legisladors van veure la necessitat establir una clàusula d’excepció a través d’aquesta nova llei [[1]].

Accés assequible a l’oli de cànnabis

La importació de l’oli de cànnabis medicinal a Paraguai va ser autoritzada al juliol de 2016 [[1]]. Tot i això, amb la creació d’una comissió especial, s’espera que en un termini no major a un any es permeti la producció de l’oli de cànnabis al país [[1]]. Això permetria reduir els costos d’accés a la medicina, que actualment ronden els G. 1.800.000 per dosis d’oli [[1]]. A més, s’evitarien els processos casolans que no sempre produeixen productes consistents [[1]].

Sobreseïment històric per fabricació i distribució d’oli de cànnabis

En un cas històric, s’ha sobresegut els acusats de fabricar i distribuir oli de cànnabis al Paraguai [[1]]. Segons l’advocat encarregat de la defensa, aquesta acció és legal al Paraguai quan es tracta de possessió i distribució per a ús compassiu i no comercial [[1]]. La fiscalia va determinar que no era un cas de possessió i comercialització, sinó una transgressió de disposicions administratives [[1]].

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad