Inici » Crema agra i buttermilk: una deliciosa tradició fermentada

Crema agra i buttermilk: una deliciosa tradició fermentada

by vivirtusalud
0 comment
una mesa cubierta con tres frascos de crema y quesos junto a una tabla de cortar con quesos y mantequilla, Byeon Sang-byeok, fotografía gastronómica profesional, una fotografía de archivo, hurufiyya

L’art dels lactis fermentats

La crema agra i el buttermilk són productes lactis acidificats i fermentats que es poden preparar de manera casolana. Aquests deliciosos aliments no van ser inventats per cap marca famosa, sinó que tenen les seves arrels a les tradicions de les nostres antigues generacions. Et preguntes on van sorgir aquests productes lactis? La resposta és a les nostres llars, granges i cabanes.

La crema agra: una meravella àcida

La crema agra, també coneguda com a nata àcida, és la part greixosa de la llet que se separa i es fermenta. Durant el procés de fermentació, s’hi afegeixen bacteris làctics que converteixen la lactosa en àcid làctic, cosa que acidifica la crema i coagula la caseïna. Com a resultat, obtens una crema deliciosa i lleugerament àcida que es fa servir en moltes receptes culinàries.

El famós buttermilk: un líquid amb història

El buttermilk, conegut per molts gràcies als blocs de rebosteria nord-americans, és el sèrum de la mantega. S’obté en batre la crema de la llet fins a obtenir mantega. Aquest líquid té un sabor lleugerament àcid i s’ha fet servir durant segles en diverses preparacions culinàries. Tot i que als Estats Units es comercialitza un succedani de buttermilk fermentant llet desnatada, la versió autèntica s’obté a partir del procés d’obtenció de la mantega.

Beneficis i usos dels lactis fermentats

Els lactis fermentats, com la crema agra i el buttermilk, tenen diversos beneficis i usos a la cuina. La seva acidesa natural ajuda a suavitzar les masses crues de bescuits i tortitas, cosa que les fa més tendres i humides. A més, la textura espessa d’aquests productes aporta cremositat i suavitat a qualsevol recepta on s’utilitzin. No és estrany que s’utilitzin en moltes preparacions culinàries tradicionals i modernes.

Com fer crema agra i buttermilk casolans

Si t’animes a preparar les teves pròpies crema agra i buttermilk a casa, aquí tens algunes recomanacions. Per fer crema agra, pots afegir bacteris làctics a una bona nata i deixar que fermenten durant un temps. També pots utilitzar una mica de iogurt com a substitut. Si preferiu fer buttermilk, podeu afegir bacteris d’un buttermilk comprat al sèrum de la mantega oa llet desnatada. Una altra opció és utilitzar iogurt com a substitut. En tots dos casos, el resultat serà un producte casolà deliciós i versàtil.

Conclusions

La crema agra i el buttermilk són productes lactis fermentats i acidificats que han estat part de la nostra tradició culinària durant segles. Aquests aliments no només aporten sabor i textura a les nostres receptes, sinó que també ofereixen beneficis per a la salut i la cuina. Ja sigui que els utilitzis en plats dolços o salats, la crema agra i el buttermilk afegeixen un toc especial a qualsevol preparació. Anima’t a tastar-los ia gaudir del seu deliciós sabor!

Referències i fonts

Per obtenir més informació sobre els lactis fermentats i els seus usos a la cuina, et recomano consultar les fonts següents:

– McGee, H. (2016). La cuina i els aliments. Cercle de Lectors.

– Llet cultivada. milkingredients.ca

– Producció de llet de cultiu. FAO

– Slater, N. (2014). Diferents tipus de crema. El guardià.

– Lagasse, E. (2020). Llet de mantega casolana. Xarxa d’Aliments

– Friberg, B. (2002). El Pastisser Professional.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad