Inici » L’art de fer crema pastissera: una recepta tradicional i versàtil

L’art de fer crema pastissera: una recepta tradicional i versàtil

by vivirtusalud
0 comment
una mesa cubierta con platos de comida y una cuchara junto a un plato de comida y un plato de comida, Byeon Sang-byeok, fotografía gastronómica profesional, un tono pastel australiano

Introducció

La crema pastissera és una de les preparacions clàssiques més utilitzades a la pastisseria, sent tan popular com la nata muntada. La seva versatilitat la fa ideal com a farcit per a pastissos, pasta de full, profiterols i altres postres, i fins i tot pot combinar-se amb la chantilly per crear delicioses combinacions.

Recepta tradicional i senzilla

Preparar la teva pròpia crema pastissera a casa és un procés senzill, i amb aquesta recepta tradicional et mostrarem com pot ser de fàcil. Fins i tot si tens poc temps, també oferim alternatives com la crema pastissera al microones i la crema pastissera a Thermomix, per adaptar-se a les teves necessitats.

Ingredients i elaboració

Els ingredients bàsics per a la crema pastissera inclouen ou, sucre, llet, llimona, canyella i farina fina de blat de moro. El procés d’elaboració és ràpid, prenent una mica més d’un quart d’hora. És crucial controlar la temperatura durant la cocció per evitar que la crema s’adhereixi al recipient, però d’altra banda, és un procés senzill i gratificant.

Consells per al procés de cocció

És important retirar la branca de canyella i la pell de llimona de la llet abans de vessar-la sobre la barreja de rovells d’ou, sucre i farina fina de blat de moro. Durant la cocció, cal remenar suaument i constantment perquè la barreja espesseixi de manera uniforme. Un cop llesta, es recomana cobrir la crema pastissera amb paper film tocant la superfície per evitar que formi una capa dura en refredar.

Acompanyaments suggerits

La crema pastissera acabada de fer pot utilitzar-se en una àmplia varietat de postres. Alguns suggeriments inclouen napolitanes de pasta de full, pastís milfulls, profiterols de crema, pastís de maduixes amb crema de vainilla, pastís de poma amb clau i canyella, entre altres. La versatilitat de la crema pastissera la converteix en el complement perfecte per a una àmplia gamma de postres tradicionals i creatives.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad