Inici » Què significa incinerar la llet

Què significa incinerar la llet

by vivirtusalud
0 comment
una persona sostiene una taza de leche con una pajita y una cafetera al fondo, An Zhengwen, colores pálidos, una fotografía de archivo, hiperrealismo

El procés de cremació en gastronomia

El terme ‘cremar’ no es troba al diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola, més que en el seu ús a Mèxic ia República Dominicana, on significa ‘incinerar’ (i en català significa ‘cremar’. De tota manera, és una veu que s’utilitza en diferents termes, entre ells, el gastronòmic, així que avui ampliem el nostre diccionari culinari per explicar què vol dir incinerar la llet en gastronomia.

Origen del terme ‘incinerar’

Abans de res, cal dir que el terme ‘incinerar’ procedeix del llatí cremāre, que significa ‘cremació’. Però en termes culinaris no hi té res a veure, la veu ‘incinerar’ es relaciona amb la crema. I com sabem que ‘crema’ té diversos significats, ho concretarem i així saber què significa incinerar en termes culinaris.

El procés de cremar la llet

El diccionari de la RAE contempla les definicions ‘nata de llet’ i ‘substància greix continguda a la llet’, entre algunes altres. Amb això ja tenim pràcticament resposta la pregunta realitzada a l’enunciat, així que ho veurem més clar, incinerar la llet és el procés de fer una escuma a la llet mitjançant la introducció de petites bombolles d’aire.

Ús del terme ‘incinerar’ a l’art del cafè

Dit això, sabreu que on més s’utilitza el terme d’incinerar la llet és entre els baristes, ja que és un element bàsic a l”Art del Latte’, i és possible que molts conegueu el procediment d’incinerar la llet com a escumar, doncs com sabeu i ja vam veure al seu moment, escumar significa fer escuma, encara que també significa retirar escuma, ho explicàvem en aquest post.

Com incinerar la llet

El professional del cafè sol incinerar la llet amb la llança de vapor de la cafetera, però també és fàcil fer escuma de llet a casa, tant amb la mateixa eina, però de la cafetera exprés domèstica, com amb l’ajuda d’un petit batedor o escumador de mà. En qualsevol cas, l’important és injectar aire a pressió per generar bombolles petites a la superfície de la llet, i com més petites siguin les bombolles, més estable i densa serà l’escuma de llet.

Factors que influeixen en la qualitat de la llet incinerada

No cal dir que el contingut en greix de la llet també influeix en la qualitat i estabilitat de la llet incinerada, a major quantitat de greix, millor es formen les bombolles d’aire i són més estables, per això, se sol recomanar utilitzar llet sencera fins i tot llet fresca. A internet podeu trobar molts tutorials que expliquen com incinerar la llet, i per què es fa, per exemple, per potenciar-ne el sabor dolç natural, així com per oferir una textura en la degustació exquisida.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad