Inici » La Crema i Nata: Una Metàfora per a l’Excel·lència

La Crema i Nata: Una Metàfora per a l’Excel·lència

by vivirtusalud
0 comment
la palabra wr está escrita en letras azules y naranjas sobre un fondo blanco con un borde azul y un borde rojo, Christopher Wren, rpg, una representación digital, regionalismo

Què significa ‘crema i nata’?

Al Perú ia altres països de Sud-amèrica, és comú escoltar l’expressió ‘la crema i nata’ per referir-se a allò més selecte i sofisticat d’un lloc. Però com s’escriu correctament? És ‘crema i nata’ o ‘crema innata’?

Per comprendre l’origen d’aquesta expressió, cal analitzar el procés de refredament de la llet. Quan es cou una quantitat de llet i després es refreda, a la seva superfície apareix una capa de substància greix coneguda com a nata. És a partir d’aquesta explicació que s’entén per què a dalt de tot de la societat se’n diu ‘la crema i nata’.

Encara que ‘crema’ i ‘nata’ podrien semblar redundants, en aquest context, ‘crema’ es refereix a la substància important que conté la llet, és a dir, la societat en conjunt. Mentrestant, en un moment determinat, com en celebracions o esdeveniments socials, els més famosos o famosos entre aquesta societat es destaquen, de manera similar a com la nata puja a la superfície de la llet.

Definicions de ‘crema’ i ‘innata’

A continuació, et presento les definicions de ‘crema’ i ‘innata’ segons la Reial Acadèmia Espanyola:

Crema

1. Substància greix continguda a la llet.

2. Nata de la llet.

3. Crema pastissera.

4. Sopa espessa.

5. Licor dolç i força espès.

6. Producte cosmètic o mèdic de consistència pastosa.

7. Pasta untuosa per netejar i donar brillantor a les pells adobades, especialment les del calçat.

8. Allò més distingit d’un grup social qualsevol: ‘la crema’.

9. Dit d’un color: castanyer clar.

innat

1. Connatural i com a nascut amb la mateixa persona.

Font: Real Acadèmia Espanyola © Tots els drets reservats

En resum, ‘crema i nata’ és una metàfora que s’utilitza per descriure allò més distingit i selecte d’un grup social. La crema representa la substància important i la nata simbolitza les persones més anomenades dins aquest grup. És una expressió que reflecteix excel·lència i distinció.

Recordeu que, en utilitzar aquest tipus d’expressions en el vostre llenguatge quotidià, estareu enriquint la vostra comunicació i afegint-hi un toc de sofisticació.

Salutacions!

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad