Inici » Com prevenir i tractar els penellons a l’hivern: consells dels experts farmacèutics

Com prevenir i tractar els penellons a l’hivern: consells dels experts farmacèutics

by vivirtusalud
0 comment
una persona sosteniendo la mano de otra persona en la nieve en invierno, tomados de la mano, An Gyeon, venas, una fotografía de archivo, manierismo

Què són els penellons i com es produeixen?

Els penellons són una afecció dermatològica que es caracteritza per la inflor o ulceració de la pell, principalment a les mans, els peus i les orelles. Aquesta condició és causada per l’exposició al fred excessiu i pot produir cremor i picor.

Consells dels farmacèutics per prevenir els penellons

Els farmacèutics recomanen seguir aquestes mesures per prevenir els penellons durant els mesos d’hivern:

1. Hidratació adequada

És important mantenir una bona hidratació de la pell de les mans, els peus i la cara. Fa servir cremes hidratants que també ajudin a restaurar la funció barrera de la pell. Els experts suggereixen lús de cremes amb efecte guant, que contenen més lípids de membrana i són més emol·lients.

2. Protecció contra el fred

Utilitza guants, mitjons, orelleres o gorres adequades per protegir les zones exposades al fred. Aquests materials ajudaran a mantenir una temperatura adequada i evitaran laparició de penellons.

3. Ingredients recomanats

Alguns ingredients recomanats per hidratar i protegir la pell són la glicerina, l’àcid hialurònic, el llard de karité i les ceramides. En el cas dels peus, les pomades són més indicades degut a la pell més gruixuda en aquesta zona.

Tractament dels penellons

Si malgrat les mesures preventives apareixen els penellons, és important buscar el consell d’un farmacèutic. Aquest professional pot recomanar pomades antiinflamatòries i cicatritzants que continguin actius com el ruscus, el ginkgo biloba, el bisabolol, la centella asiàtica i la rosa mosqueta. En casos més greus, pot ser necessari un tractament farmacològic amb corticoides.

Persones més propenses a patir penellons

Segons els experts, les persones més propenses a patir penellons són els nens, les persones grans, les dones joves entre 15 i 30 anys i aquelles amb un pes per sota del recomanat. També es considera grup de risc aquelles persones amb patologies que impliquin problemes circulatoris.

Cura dels peus a l’hivern

A més de les mesures generals, és important prestar una atenció especial a la cura dels peus durant l’hivern. Algunes recomanacions addicionals inclouen:

1. Activitat física

Realitza exercici físic per activar la circulació sanguínia als peus. Caminar i moure els peus regularment pot ajudar a prevenir els penellons.

2. Protecció i confort

Utilitza mitjons confeccionats amb teixits naturals i biocompatibles que absorbeixin la humitat i proporcionin confort tèrmic. A més, utilitza un calçat amb sola aïllant del fred i confeccionat amb teixits transpirables i aïllants.

3. Hàbits saludables

Mantingues una dieta equilibrada, redueix el consum de tabac i assegura’t d’ingerir aliments rics en vitamina C i E, que ajuden a mantenir una bona salut de la pell.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad