Inici » La Legalització del Cannabis a Mèxic: Canvis Oficials el 2023

La Legalització del Cannabis a Mèxic: Canvis Oficials el 2023

by vivirtusalud
0 comment
una persona sosteniendo un puñado de marihuana en sus manos, con las manos juntas, frente a un fondo oscuro, David Budd, verde, una foto de archivo, les nabis

Introducció

Durant anys, la legalització del cànnabis a Mèxic ha estat un tema àmpliament discutit. S’ha parlat sobre els usos lúdics, medicinals i recreatius, així com els beneficis econòmics i polítics que la seva comercialització podria tenir al país. Tot i això, l’any 2021, la Llei de la Regulació del Cannabis es va aturar al Senat, generant incertesa sobre el seu futur.

Canvis Oficials el 2023

El 10 de març de 2021, la Cambra de Diputats va avalar amb 316 vots a favor la Llei Federal per a la Regulació del Cannabis i la reforma a la Llei de Salut i el Codi Penal Federal Aquesta llei va despenalitzar el consum lúdic i possessió de fins a 28 grams de marihuana per als més grans de 18 anys. A més, va establir que l’Estat pot emetre llicències per controlar els actes relacionats amb el cultiu, la transformació, la venda, la investigació i l’exportació o la importació de marihuana.

Encara que la llei va ser aprovada per la Cambra de Diputats, va ser tornada al Senat a l’abril del mateix any i fins ara no s’ha generat un consens sobre la seva implementació. Malgrat els esforços realitzats, la Cambra de Senadors no ha avançat a la Llei Federal per a la Regulació del Cannabis, cosa que deixa en espera la seva discussió i aprovació definitiva.

Avanços el 2023

A principis de l’any 2023, la firma canadenca Xebra Brands es va convertir en la primera empresa a obtenir permisos de les autoritats de Mèxic per cultivar, processar, produir i comercialitzar marihuana amb fins industrials Des de finals del 2023, la Suprema Cort va convertir Desart MX, subsidiària a Mèxic de Xebra, a la primera companyia habilitada per importar llavors, cultivar, processar, fabricar, vendre i exportar productes de cànnabis amb 1% o menys de THC (substància psicoactiva de la planta) L’aprovació definitiva va tenir lloc el febrer del 2023, quan la Comissió Federal per a la Protecció contra Riscos Sanitaris (Cofepris) va donar el vistiplau.

La companyia Xebra Brands va destacar que el govern no va imposar restriccions sobre on es pot cultivar cànnabis a Mèxic, ni sobre la mida de les instal·lacions de cultiu o el volum de les operacions de processament i fabricació. Això representa un moment important per a la indústria del cànnabis a nivell mundial, segons Jay Garnett, CEO de Xebra Brands al país.

Opinions sobre la Legalització

El president López Obrador ha expressat la seva opinió sobre la legalització de la marihuana. L’abril del 2023, va esmentar que la Cofepris va atorgar 63 llicències a empreses vinculades a l’expresident Vicente Fox per vendre derivats del cànnabis[[3]](https://masymejor.com/experto-seo/). Tot i això, Fox va negar aquesta afirmació, declarant que no comptava amb cap tipus de llicència.

Durant una conferència matutina, López Obrador va assenyalar que considera reprovable que algú que va ocupar un càrrec com a president de Mèxic decideixi dedicar-se a un negoci d’aquesta naturalesa Tot i que reconeix el dret al consum de marihuana, no està d’acord que es converteixi en un negoci sense restriccions. D’altra banda, Vicente Fox ha advocat constantment per la legalització, argumentant que s’estan perdent inversions, oportunitats de recerca i desenvolupament de productes mèdics, llocs de treball i creixement econòmic[[3]](https://masymejor.com/experto-seo /).

Conclusions

Tot i els avenços i els canvis oficials en la legalització del cànnabis a Mèxic, encara queda pendent l’aprovació definitiva de la Llei Federal per a la Regulació del Cannabis per part de la Cambra de Senadors Mentrestant, empreses com Xebra Brands han obtingut permisos per a cultivar i comercialitzar marihuana amb fins industrials El debat sobre la legalització del cànnabis a Mèxic continuarà el 2023, i serà important seguir de prop els desenvolupaments i les decisions de les autoritats del país.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad