Inici » L’auge de la marihuana legal a Itàlia genera controvèrsia intensa

L’auge de la marihuana legal a Itàlia genera controvèrsia intensa

by vivirtusalud
0 comment
dos hombres parados en una tienda hablando entre ellos y sosteniendo bolígrafos en sus manos y mirando a la cámara, Bela Čikoš Sesija, vfx, una captura de pantalla, les nabis

Itàlia i el seu enfocament únic cap a la marihuana legal

Itàlia es destaca com un dels pocs països a Europa on la marihuana es ven de manera completament legal i es fa servir com un medicament en certs tractaments. A més, podeu trobar botigues que ofereixen productes derivats d’aquesta planta.

La polèmica al voltant dels negocis de cànnabis recreatiu

Les últimes setmanes, ha sorgit una intensa controvèrsia a Itàlia a causa de la proliferació de botigues i magatzems que venen cànnabis amb fins recreatius. El ministre de l’Interior, Matteo Salvini, ha proposat tancar aquests establiments, argumentant que fomenten el consum i el trànsit de substàncies estupefaents. Tot i això, la ministra de Salut, Giulia Grillo, del Moviment 5 Estrelles, ha rebutjat fermament aquesta proposta.

La perspectiva dels comerciants de cànnabis recreatiu

Els venedors de cànnabis recreatiu no estan d’acord amb la postura de Salvini. Per demostrar-ho, visitem un dels nombrosos establiments de cànnabis a Roma: Canapando. Aquí es poden trobar una àmplia varietat de productes elaborats a partir d’aquesta planta controvertida, com cremes, licors, olis i galetes.

Marco Mazzocchi, venedor a Canapando, defensa la seva activitat i afirma que els productes que ven no es poden considerar drogues. Segons ell, el cànnabis legal no conté substàncies psicòtropes i no té efectes negatius per a la salut, sinó que pot ser beneficiós en alguns casos.

La regulació de la ‘marihuana lleugera’ a Itàlia

La venda de l’anomenada ‘marihuana lleugera’ a Itàlia està regulada per la llei 242 de 2016, que va entrar en vigor el 14 de gener de 2017. Aquesta llei permet la comercialització de productes derivats del full de cànnabis amb un baix contingut de THC , el compost psicoactiu de la planta, que ha d’estar entre el 0,2% i el 0,6%.

Seguint aquestes regulacions, els cultius legals de cànnabis han florit a la península. S’estima que a Itàlia hi ha al voltant de 4.000 hectàrees destinades al cultiu de cànnabis per a ús recreatiu. Aquest sector representa un volum de negoci anual de 40 milions d’euros al país.

El cànnabis com a medicina a Itàlia

En els darrers anys, l’ús de cànnabis legal a Itàlia s’ha estès a l’àmbit medicinal. El doctor Paolo Poli recomana el seu ús a pacients que pateixen anorèxia, anèmia o dolors musculars, entre d’altres mals.

Itàlia s’ha convertit en el segon mercat de cànnabis medicinal més gran d’Europa, i s’estima que el seu valor arribarà als 7.500 milions d’euros els propers 10 anys.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad