Inici » Oli de cuina: Quin és el més saludable i com triar-lo?

Oli de cuina: Quin és el més saludable i com triar-lo?

by vivirtusalud
0 comment
un vaso de aceite de oliva vertido en un recipiente de vidrio con aceitunas sobre una mesa con un recipiente con aceitunas al fondo, Flavia Blois, piel de oliva, una fotografía de archivo, pintura de tinta europea moderna

Introducció

Decidir quin oli de cuina és el més saludable pot ser un repte. Amb tantes opcions disponibles al mercat, és important saber com triar l’oli adequat per a les teves necessitats culinàries. En aquest article, us proporcionarem informació sobre diferents olis de cuina i us ajudarem a prendre una decisió informada.

Què fa que un oli sigui saludable?

Abans de submergir-nos en els detalls dels diferents tipus d’olis de cuina, és important entendre què fa que un oli sigui considerat saludable. Els olis saludables contenen greixos poliinsaturats i monoinsaturats, que són beneficiosos per a la salut cardiovascular. Aquests greixos ajuden a reduir el nivell de colesterol LDL (dolent) ia augmentar el nivell de colesterol HDL (bo). A més, els olis saludables són rics en àcids grassos essencials, com ara els omega-3 i omega-6, que el nostre cos no pot produir per si mateix i que són necessaris per al funcionament adequat de l’organisme.

Tipus d’olis de cuina saludables

Oli d’oliva

L’oli d’oliva és un dels olis més populars i àmpliament utilitzats a la cuina. És ric en greixos monoinsaturats i conté antioxidants que ajuden a reduir la inflamació i protegir contra malalties cròniques. L´oli d´oliva verge extra és l´opció més saludable, ja que s´extreu mitjançant mètodes mecànics i no se sotmet a processament químic. És ideal per amanir amanides i plats freds.

Oli d’alvocat

L’oli d’alvocat és un altre oli saludable que s’ha tornat molt popular els darrers anys. És ric en greixos monoinsaturats i vitamina E, cosa que el converteix en una excel·lent opció per mantenir una bona salut cardiovascular. A més, té un alt punt de fum, cosa que el fa adequat per fregir i saltar a altes temperatures.

Oli de canola

L´oli de canola és un oli versàtil i saludable que s´obté a partir de les llavors de la planta de canola. És baix en greixos saturats i alt en greixos monoinsaturats i poliinsaturats. També té un alt punt de fum, cosa que el fa adequat per fregir i enfornar a altes temperatures.

Oli de gira-sol

L’oli de gira-sol és un altre oli popular que és baix en greixos saturats i ric en greixos monoinsaturats i poliinsaturats. Té un sabor suau i un alt punt de fum, cosa que el fa adequat per fregir, enfornar i saltar.

Oli de blat de moro

L’oli de blat de moro és un oli refinat que és baix en greixos saturats i té un alt contingut de greixos monoinsaturats i poliinsaturats. Té un sabor suau i un alt punt de fum, cosa que el fa adequat per fregir, enfornar i saltar.

Conclusió

Triar l’oli de cuina adequat és important per mantenir una dieta saludable. Els olis d’oliva, alvocat, canola, gira-sol i blat de moro són opcions saludables que pots considerar. Recordeu tenir en compte el punt de fum de cada oli i utilitzar l’adequat per a cada tipus de preparació. Així podràs gaudir d´una cuina deliciosa i saludable!

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad