Inici » Descobrint la Veritat sobre els Olis i el seu Impacte a la Salut

Descobrint la Veritat sobre els Olis i el seu Impacte a la Salut

by vivirtusalud
0 comment
una cuchara llena de aceite sostenida por una mano con una cuchara llena de aceite encima, con un fondo azul, Christopher Williams, óleo, una fotografía de archivo, neoplasticismo

Un Nou Enfocament Científic

La ciència ha aconseguit identificar amb precisió quins són els olis més beneficiosos per a la salut, desafiant algunes creences arrelades. Un estudi recent del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) ha donat llum sobre la qualitat dels diferents tipus d’olis i greixos alimentaris presents al mercat.

Els greixos, sovint subestimats a la nostra dieta, han estat objecte d’un enfocament nou per part d’un equip d’investigadors de l’Institut del Greix (IG), afiliat al CSIC. Aquest equip ha desenvolupat un sistema d’avaluació que classifica els olis i greixos en base a la qualitat, atorgant-los una puntuació entre zero i 100.

Revelacions Sorprenents

Els resultats d‟aquest estudi han revelat sorpreses inesperades. Tot i que s’esperava que l’oli d’oliva verge ocupés el primer lloc, l’estudi ha confirmat que el seu alt contingut en àcid oleic el posiciona com el millor oli, associant-lo a un risc més baix de malaltia cardiovascular. Tot i això, altres olis com el de lli, els olis convencionals d’oliva i l’oli d’oroll d’oliva han obtingut puntuacions destacades, desafiant algunes percepcions preestablertes.

A més, s’ha observat que els olis vegetals en general van obtenir millors puntuacions que els greixos animals, encara que es van destacar casos com els greixos de peix, que van obtenir puntuacions notables.

Impacte a la Salut i l’Agricultura

Aquest estudi ha generat un impacte significatiu a la indústria de l’oli d’oliva, especialment en un moment en què la producció es veu afectada per la sequera. És crucial recordar el valor cultural i nutricional que representa aquest aliment per a la regió del sud d’Europa.

En resum, aquest estudi del CSIC ha proporcionat una base científica sòlida per avaluar la qualitat dels olis i greixos alimentaris, desafiant algunes percepcions arrelades i brindant una comprensió més gran del seu impacte en la salut i l’agricultura.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad