Inici » Els 5 olis de cuina més saludables segons els experts

Els 5 olis de cuina més saludables segons els experts

by vivirtusalud
0 comment
una mesa con aceitunas, limones y otros ingredientes, incluido aceite de oliva, limones y ajo, Évariste Vital Luminais, aceite, fotografía de archivo, neoplasticismo

Introducció

L’oli és un dels ingredients més fonamentals i apreciats al món gastronòmic. A més del valor culinari, també és conegut pel seu alt valor nutricional i les seves propietats medicinals. En aquest article, et presentarem els 5 olis de cuina més saludables segons els experts, perquè puguis gaudir dels seus beneficis a les teves preparacions culinàries.

Oli d’oliva

L’oli d’oliva és considerat l’or líquid de la cuina. El seu consum es relaciona amb innombrables beneficis per a la salut cardiovascular, la pèrdua de pes i la longevitat. Aquest oli és ric en àcids grassos monoinsaturats i antioxidants saludables. Per obtenir tots els beneficis, es recomana consumir oli d’oliva extra verge, que s’elabora mitjançant un procés de premsat en fred. A més, la qualitat de l’oli també depèn de la collita de les olives. Se’n recomana l’ús en salses, amaniments, amanides i saltats.

Oli de cacahuate

L’oli de cacahuate és conegut pel seu sabor suau i dolç. És ric en greixos monoinsaturats, cosa que el converteix en una opció saludable per cuinar. Aquest oli és versàtil i es pot utilitzar per rostir i fregir carns i vegetals. També afegeix un toc especial a guisats i salses.

Oli de sèsam

L’oli de sèsam és una opció d’oli vegetal saludable excel·lent. Conté greixos monoinsaturats i poliinsaturats, i és baix en greixos saturats. A més, és conegut pel seu poder antioxidant a causa del seu contingut en sesamol i sesamina. Aquest oli és perfecte per saltar, fregir i donar sabor als teus plats favorits.

Oli d’alvocat

L’oli d’alvocat s’obté del premsat de la polpa de l’alvocat. És suau en sabor i té un alt punt de fum, cosa que el fa ideal per a diverses preparacions culinàries. Aquest oli és ric en greixos monoinsaturats i baix en greixos poliinsaturats. El sabor suau el fa perfectament combinable amb tota mena d’ingredients. Pots utilitzar-lo per fregir, rostir i coure.

Oli de coco

L’oli de coco s’ha tornat molt popular els darrers anys. Tot i que conté greixos saturats, s’ha demostrat que són triglicèrids de cadena mitjana que beneficien els nivells de colesterol i altres condicions de salut. Aquest oli és sòlid a temperatura ambient i es recomana utilitzar-lo en saltats lleus o receptes enfornades. És considerat un bon substitut de la mantega.

Conclusió

En resum, els 5 olis de cuina més saludables segons els experts són l’oli d’oliva, l’oli de cacauat, l’oli de sèsam, l’oli d’alvocat i l’oli de coco. Cadascun té les seves pròpies característiques i beneficis per a la salut. Assegura’t d’incloure aquests olis a la teva cuina i gaudeix de les seves bondats a les teves preparacions culinàries.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad