Inici » Aliments amb gluten i sense: una guia completa

Aliments amb gluten i sense: una guia completa

by vivirtusalud
0 comment
un cartel con una imagen de pan y salsas y un trozo de papel con las palabras gluten eeten - d'o'd'condentic, Avgust Černigoj, imagen promocional, un cartel, verdadismo

Introducció

En aquest article, et proporcionaré una guia completa sobre els aliments amb gluten i sense. Explorarem quins aliments poden ser consumits per persones amb intolerància al gluten, així com aquells que cal evitar. A més, discutirem les opcions disponibles al mercat i com llegir les etiquetes dels productes per prendre decisions informades sobre la teva dieta sense gluten.

Què és el gluten?

El gluten és una proteïna que es troba en cereals com el blat, l’ordi, el sègol i la civada. Per a les persones amb malaltia celíaca o sensibilitat al gluten, consumir aliments que contenen gluten pot causar una reacció immunològica i fer malbé el revestiment de l’intestí prim. Per tant, és important conèixer quins aliments contenen gluten i quins són segurs de consumir.

Aliments amb gluten

Els aliments que contenen gluten i que cal evitar per les persones amb intolerància al gluten inclouen:

Cereals amb gluten:

El blat, l’ordi, el sègol i la civada (llevat que estigui etiquetada com a lliure de gluten) són cereals que contenen gluten i s’han d’evitar.

Productes elaborats amb cereals amb gluten:

Això inclou productes com el pa, la pasta, els pastissos, les galetes i altres productes fornejats que contenen blat, ordi, sègol o civada.

Aliments processats:

Molts aliments processats poden contenir gluten com a ingredient ocult. És important llegir les etiquetes dels productes amb cura per identificar qualsevol presència de gluten.

Aliments sense gluten

Afortunadament, hi ha molts aliments que són naturalment lliures de gluten i assegurances per consumir. Aquests inclouen:

Fruites i verdures:

Totes les fruites i verdures fresques són naturalment lliures de gluten i són una excel·lent opció per a una dieta saludable sense gluten.

Carns i peixos:

Les carns i peixos frescos, sense processar, no contenen gluten. No obstant això, has d’anar amb compte amb els productes carnis processats, com les salsitxes i els embotits, ja que poden contenir gluten com a ingredient addicional.

Productes lactis:

La llet, el formatge, el iogurt i altres productes lactis són naturalment lliures de gluten. No obstant això, has d’anar amb compte amb els productes lactis saboritzats o amb additius, ja que poden contenir gluten.

Etiquetatge de productes sense gluten

Quan busques productes sense gluten, és important llegir les etiquetes amb cura. Cerca les indicacions següents:

Etiqueta ‘sense gluten’:

Alguns productes estan etiquetats com ‘sense gluten’, cosa que significa que han estat provats i certificats per contenir menys de 20 parts per milió de gluten. Aquests productes són segurs per a les persones amb malaltia celíaca.

Ingredients lliures de gluten:

Busca productes que no continguin ingredients com blat, ordi, sègol, civada o qualsevol altre cereal amb gluten.

Conclusió

En resum, és important conèixer els aliments amb gluten i sense per mantenir una dieta saludable i segura per a les persones amb intolerància al gluten. Evita els cereals amb gluten i busca aliments naturals i productes etiquetats com a ‘sense gluten’. Recordeu llegir les etiquetes dels productes i prendre decisions informades sobre la vostra dieta sense gluten.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad