Inici » Com preparar una excel·lent crema terapèutica a base de cànnabis

Com preparar una excel·lent crema terapèutica a base de cànnabis

by vivirtusalud
0 comment
un frasco de crema junto a una planta en maceta sobre una superficie blanca con un fondo blanco y una hoja verde, Évariste Vital Luminais, fotografía de producto, una fotografía de archivo, les nabis

Beneficis terapèutics del cànnabis en afeccions de la pell

Des de temps antics, s’ha reconegut que el cànnabis té efectes terapèutics en diverses afeccions de la pell. Tot i que aquest coneixement va ser esborrat durant l’època de prohibició, ha ressorgit amb força en els darrers anys. Una manera excel·lent d’aprofitar els beneficis terapèutics del cànnabis és a través de la preparació de cremes d’ús tòpic.

A diferència dels ungüents, les cremes contenen una proporció més gran d’aigua en la seva composició, cosa que les fa més refrescants i menys greixoses. A més, els components de les cremes tenen una acció més ràpida a la pell.

Composició i proporcions ideals per a una crema de cànnabis

La crema de cànnabis és una barreja que consta dels següents ingredients en les proporcions adequades:

Fase oliosa:

La fase oliosa representa entre el 20 i el 40% de la crema i està composta per ceres o olis vegetals. Aquests ingredients aporten hidratació i suavitat a la pell.

Fase aquosa:

La fase aquosa representa entre el 60 i el 80% de la crema i està composta per aigua o infusions d’herbes. Aquesta part de la crema brinda frescor i ajuda a diluir els components oliosos.

Per aconseguir una unió adequada entre la fase oliosa i aquosa, cal utilitzar un emulsionant. Una opció recomanada és la cera lanette, una cera vegetal que actua com un excel·lent emulsionant.

Recepta per preparar una crema de cànnabis terapèutica

A continuació, us presentem una recepta senzilla per preparar una crema de cànnabis terapèutica:

Ingredients:

– 200 cm3 d’oli d’infusió herbal de cànnabis

– 50 grams de cera lanette sx

– 750 cm3 d’aigua

Preparació:

1. Prepareu l’oli d’infusió d’herbes de cànnabis i reserveu-lo.

2. Fondre la cera lanette a bany maria, evitant que la temperatura superi els 65 °C. Barreja fins a obtenir una barreja homogènia.

3. Un cop fosa la cera lanette, incorpora l’oli d’infusió herbal de cànnabis i barreja novament fins a obtenir una barreja homogènia.

4. Escalfeu l’aigua en un altre recipient fins que arribi a la mateixa temperatura que la barreja de cera i oli (al voltant de 30 °C). Això facilitarà l’emulsió i obtenir una crema de bona consistència.

5. Incorporeu l’aigua lentament a la barreja de cera i oli, barrejant constantment per aconseguir una barreja homogènia. Deixa refredar i la crema estarà llesta per al seu ús.

Si vols obtenir més informació sobre els usos medicinals del cànnabis a la pell, et convidem a llegir l’article complet a la Revista THC número 124.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad