Inici » Com Fer Tintures de Resina – Veganament

Com Fer Tintures de Resina – Veganament

by vivirtusalud
0 comment
Tres tazones de avena y una caja de madera de avena sobre una mesa con fondo azul, Cao Zhibai, grano pesado, un rompecabezas, ensamblaje

Què és una tintura?

Les tintures són solucions alcohòliques que extreuen els principis actius de les plantes i les resines que són solubles en alcohol. A les tintures professionals, s’utilitzen quantitats específiques d’alcohol i aigua per a cada planta, per tal d’extreure’n tots els components. En aquest article aprendrem a preparar tintures casolanes per al seu ús en diverses receptes. La maceració de les tintures casolanes requereix tres setmanes a dos o tres mesos abans del seu ús.

Què és la resina de benjuí?

La resina de benjuí és una substància obtinguda d’un arbre que es troba al sud-est asiàtic.

Propietats de la resina de benjuí

La resina de benjuí ha estat coneguda des de l’antiguitat per les seves propietats medicinals, que inclouen ser cicatritzant, expectorant, antiinflamatòria, diürètica, calmant i sedant. També té propietats cosmètiques, com ésser hidratant, desintoxicant i despigmentant.

Ús cosmètic de la tintura de resina de benjuí

La tintura de resina de benjuí es pot fer servir directament o diluir en aigua. Es pot emprar en cremes, pomades, ungüents, sabons, locions, banys, massatges, bafs, entre d’altres. En aquest article, aprendrem a preparar una tintura de benjuí casolana i també esmentarem la mirra, una altra resina meravellosa que té múltiples beneficis.

Ingredients per fer la tintura de resina de benjuí

– 60 grams de resina de benjuí
– 250 grams d’alcohol de 70 º

Preparació de la tintura

Per preparar la tintura, triturem la resina fins a obtenir una pols fina. Després, la col·loquem en un pot de vidre hermètic i afegim l’alcohol. Guardem el pot en un lloc fosc i temperat, agitant-lo una o dues vegades al dia durant tres setmanes o més.

Com utilitzar la tintura de resina de benjuí

És important tenir en compte que, abans d’utilitzar la tintura amb fins medicinals, cal consultar un metge o farmacèutic, ja que hi pot haver contraindicacions per a dones embarassades, nens i persones amb malalties cròniques. A la farmàcia, es pot trobar la tintura de benjuí en diferents formes, com ara tintura, oli essencial o càpsules.

Conclusió

Preparar una tintura de resina de benjuí casolana és un procés senzill que permetrà aprofitar les propietats medicinals i cosmètiques d’aquesta substància. Convido tothom a preparar la seva pròpia tintura ia seguir aprenent sobre diferents resines i els seus beneficis. Fins al proper article!

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad