Inici » Barreres en l’accés al cànnabis mèdic per a nens amb epilèpsia resistent als fàrmacs al Canadà

Barreres en l’accés al cànnabis mèdic per a nens amb epilèpsia resistent als fàrmacs al Canadà

by vivirtusalud
0 comment
un membrete con una imagen en blanco y negro de una persona con traje y corbata, y un fondo blanco, Cerith Wyn Evans, técnica de impresión offset, una captura de pantalla, posminimalismo

Introducció

L’ús de cànnabis medicinal per tractar l’epilèpsia resistent als fàrmacs en nens està en augment. Tanmateix, els pares s’enfronten a diversos reptes quan intenten accedir al cànnabis medicinal per als seus fills al Canadà. Aquest estudi qualitatiu pretén explorar les barreres que experimenten els pares per accedir al cànnabis medicinal i posa de manifest la necessitat d’estratègies per garantir una atenció adequada als nens amb epilèpsia.

Mètodes

En aquest estudi, es va utilitzar un marc d’accés a l’atenció centrat en el pacient per examinar les barreres a les quals s’enfronten els pares de nens amb epilèpsia resistent als medicaments al Canadà. Dinou pares van ser entrevistats de manera semiestructurada per recollir les seves experiències amb cànnabis medicinal. Les dades es van analitzar a partir de cinc dimensions d’accés: accessibilitat, acceptabilitat, disponibilitat, assequibilitat i adequació.

Resultats

Els pares van recórrer al cànnabis medicinal com a opció de tractament a causa del fracàs dels fàrmacs antiepilèptics per controlar les convulsions dels seus fills. El cànnabis medicinal es va veure com una alternativa acceptable, sobretot si es compara amb l’addició de més fàrmacs antiepilèptics. Tanmateix, els pares van trobar resistència del neuròleg del seu fill quan van parlar o autoritzar el cànnabis medicinal. Molts pares també s’han enfrontat a problemes per obtenir l’autorització de l’equip de cura del seu fill existent, fet que els va portar a demanar autorització a les clíniques de cànnabis. A més, el cost del cànnabis medicinal va suposar una càrrega important per als pares, ja que no era elegible per a un reemborsament a través de programes d’assegurances públics o privats.

Conclusions

Els pares es veuen impulsats a buscar cànnabis medicinal com a tractament per a l’epilèpsia resistent als medicaments dels seus fills a causa d’una necessitat percebuda no satisfeta. Tanmateix, l’accés al cànnabis medicinal al Canadà suposa diverses barreres per als pares. És crucial desenvolupar estratègies que garanteixin que els nens que consumeixen cànnabis medicinal rebin l’atenció adequada de professionals de la salut amb experiència en cura de l’epilèpsia, fàrmacs antiepilèptics i cànnabis medicinal.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad