Inici » El primer medicament a base de cànnabis arriba a Espanya amb aprovació

El primer medicament a base de cànnabis arriba a Espanya amb aprovació

by vivirtusalud
0 comment
una persona sosteniendo un puñado de marihuana en sus manos con una maceta al fondo sobre una mesa, Andries Stock, behance hd, una foto de archivo, incoherentes

Una nova era en el tractament de l’epilèpsia

A Espanya, s’ha donat llum verda al primer medicament exclusivament elaborat a partir de cànnabis, marcant una fita significativa al camp de la medicina. Aquest innovador fàrmac, anomenat Epidyolex, ha estat desenvolupat per abordar l’epilèpsia, amb la participació de més de 10 hospitals espanyols en el procés clínic.

Beneficis i disponibilitat

Epidyolex, una solució oral que conté cannabidiol (CBD) altament purificat, ha rebut l’aprovació de la Comissió Europea, i s’ha convertit en el primer medicament de prescripció a base de cànnabis derivat de plantes a obtenir aquesta autorització. Aquest avenç representa una esperança per a pacients amb epilèpsies altament resistents, oferint una potencial millora en la qualitat de vida.

Desenvolupament clínic i testimonis

El desenvolupament clínic d’aquesta teràpia ha comptat amb la participació de més de deu hospitals a Espanya, fet que subratlla el compromís del país amb la innovació mèdica. Experts com Antonio Gil-Nagel Rein, neuròleg i director del Programa d’Epilèpsia de l’Hospital Ruber Internacional de Madrid, han expressat el seu optimisme, destacant l’impacte positiu que aquest medicament pot tenir en pacients amb epilèpsies altament resistents.

Mecanisme d’acció i perspectives

El medicament utilitza un mecanisme d’acció innovador, reduint la hiperexcitabilitat neuronal i la inflamació a través de la modulació del calci intracel·lular i dels neurotransmissors a la neurona presinàptica. Aquest enfocament prometedor ofereix esperances a pacients amb síndromes de Lennox-Gastaut (SLG) i Dravet (SD), dues formes rares d’epilèpsia amb índexs elevats de morbiditat i mortalitat.

Perspectives de la comunitat mèdica

Vicente Villanueva, neuròleg i cap de secció de la Unitat d’Epilèpsia Refractària de l’Hospital Universitari I Politècnic La Fe, dóna suport a l’eficàcia del medicament, destacant les dades clíniques encoratjadores observades a la vida real. Aquests avenços representen una llum d’esperança per a pacients amb epilèpsies altament resistents i ofereixen noves possibilitats de tractament.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad