Inici » Recursos per abandonar el tabac

Recursos per abandonar el tabac

by vivirtusalud
0 comment
una imagen circular de un edificio con un reloj en su costado y una estrella en el centro, Évariste Vital Luminais, detalles intrincados, una pintura mate detallada, art decó

Preparació per deixar de fumar

Superar l’habitud del tabac implica una voluntat ferma i un compromís personal. És una decisió que ningú més pot prendre per tu. Prepara’t per deixar de fumar. Informa’t, reflexiona i, si estàs decidit… endavant!

Redacta el teu propòsit en un paper i concentra’t en els aspectes positius d’aquest. Si ho desitges, recorda que tens la capacitat de fer-ho.

Basant-te en els propòsits que t’has fixat, crea’t un horari setmanal per convertir-los en rutina. Pots fer còpies de l’horari i penjar-les als llocs de casa per on passes més sovint, ja sigui a la nevera, a la porta del bany o al prestatge de l’habitació.

Comparteix el teu propòsit amb els altres. Comparteix les teves expectatives amb ells. Poden col·laborar i ajudar-te a aconseguir-ho.

Hi ha estratègies orientades a trencar el consum de tabac, posant èmfasi en el fet que fumar és un comportament après i, per tant, pot ser controlat i modificat.

Mantenir-se sense fumar és quelcom que aprenem, i per això és possible que fracassem en alguns intents fins que finalment ho aconseguim. És important no oblidar que dels errors es pot, i és necessari, aprendre. El més adequat és pensar que deixar de fumar requereix un esforç, però que qualsevol fumador pot abandonar el consum de tabac i mantenir-se sense fumar, si realment ho desitja.

En els primers moments de l’abandonament és freqüent que aparegui la sensació de haver perdut quelcom important. No obstant això, a mesura que passin els dies, aquesta sensació desapareixerà. A poc a poc, el cigarret perdrà la seva importància i tornaràs a gaudir de les coses i activitats de la mateixa manera que abans.

Recursos per deixar de fumar

Sense fumar, la vida sap millor. Si realment estàs motivat i no saps com deixar de fumar, pots aconseguir-ho amb l’ajuda dels professionals de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Com? L’AECC posa a la teva disposició una sèrie d’eines. Compta amb serveis presencials i en línia per deixar de fumar, amb una guia disponible per descarregar i una aplicació mòbil que t’acompanyarà i facilitarà el procés d’abandonament del tabac.

Si algú del teu voltant també està decidit a deixar de fumar, proposa-li fer-ho junts i fixeu-vos una data per abandonar el tabac. Us podeu ajudar mutuament i acompanyar-vos en tot el procés! Tots els seus serveis són gratuïts. Tria l’ajuda que millor s’adapti a tu i a les teves necessitats. I si tens dubtes, poden assessorar-te. Truca al telèfon gratuït: 900 100 036.

✅ Serveis de deshabitació tabàquica

Els serveis de deshabitació tabàquica de l’Associació Espanyola Contra el Càncer són programes per deixar de fumar pensats per acompanyar-te en el procés d’abandonament del tabac a través d’un programa d’ajuda específica i personalitzada amb l’objectiu de fer front al procés d’abandonament del tabac.

Al llarg de les sessions, podràs aconseguir una sèrie de reptes fins a aconseguir deixar definitivament el consum de tabac. Per això, els seus professionals et facilitaran tota la informació sobre els seus riscos, control del síndrome d’abstinència i tècniques d’autocontrol.

Desterra els mites sobre deixar el tabac

Posa fi als mites sobre el tabac. No et refugis en els mites sobre el tabac, frases que hem sentit dir tantes vegades, com les següents:

Falses creences populars

1 ❌ 💬 «Només les persones que han patit un bon ensurt o aquelles amb molta força de voluntat poden aconseguir deixar de fumar»

FALS. Qualsevol persona pot deixar de fumar. L’important no és la força de voluntat, sinó prendre la decisió, tenir clar l’objectiu i posar en marxa les estratègies per aconseguir-ho.

2 ❌ 💬 «Es passa molt malament quan es deixa, és pitjor el remei que la malaltia».

FALS. A vegades no és fàcil deixar-ho, però són tants els beneficis que val la pena l’esforç. A més, els símptomes d’abstinència del tabac duren només unes setmanes i si vols evitar-los, avui en dia existeixen mètodes eficaços que faciliten l’abandonament.

3 ❌ 💬 «No noto que em faci tant mal com diuen».

FALS. Tot i que durant un temps no percebis els efectes nocius del tabac, estàs produint danys en el teu organisme. Només fumar un cigarret causa un augment de la tensió arterial i una elevació de la freqüència cardíaca de 10 a 15 batecs per minut.

4 ❌ 💬 «Una persona que fuma menys de cinc cigarrets diaris no és fumadora».

FALS. Amb tan sols un cigarret al dia, una persona hauria de considerar-se fumadora. A més, qualsevol quantitat de consum pot generar dependència. D’altra banda, d’acord amb un estudi publicat a The Lancet, fumar menys de cinc cigarrets al dia s’ha associat amb aproximadament dos terços dels danys pulmonars que genera fumar 30 o més cigarrets al dia.

5 ❌ 💬 «Jo no depèn del tabac, puc deixar de fumar quan vulgui. El tabac no és una droga».

FALS. Tot fumador és dependent física i psicològicament del tabac, encara que fumi poc. El tabac compleix tots els requisits d’una droga i, igual que succeeix amb altres substàncies, la falsa creença d’autocomandament es relaciona amb intents fallits de deixar de fumar.

6 ❌ 💬 «Ja és tard per deixar-ho. No mereix la pena».

FALS. Mai és tard per deixar-ho. Per molt temps que portis fumant, sempre experimentaràs canvis positius en salut, benestar físic i psíquic, economia i estètica.

You may also like

Utilizamos cookies, al aceptar permites su uso.   
Privacidad